AcasăPoliticaAchimas Cadariu, dupa demisie: Pacientii nu trebuie sa fie trasi intr-un joc...

Achimas Cadariu, dupa demisie: Pacientii nu trebuie sa fie trasi intr-un joc in care sa li se induca panica

La sase luni de la instalarea sa la sefia Ministerului Sanatatii si pe fondul controversei dezinfectiantilor folositi in spitale, Patriciu Achimas Cadariu a decis sa demisioneze.

Dupa ce i-a comunicat hotararea premierului, iar acesta din urma i-a acceptat demisia, Achimas Cadariu a tinut sa faca, de aceasta data in fata presei, o serie de precizari pe fondul retragerii sale de la conducerea MS, dar si al anchetei privind dezinfectantii folositi in unitatile sanitare din tara. „Principala noastra preocupare o reprezinta siguranta pacientilor, in conditiile respectarii legii, tocmai de aceea am ales sa facem analizele care puteau fi facute cel mai rapid, de catre personal autorizat, in laboratoare autorizate (…) tocmai pentru a corecta lucrurile acolo unde urmau sa apara probleme”, a lamurit ministrul demisionar.

Totodata, Cadariu a subliniat faptul ca lista cu cele 50 de spitale la care au fost constatate neconcordante in privinta dezinfectantilor folositi a fost facuta publica abia dupa ce s-a avut acordul procurorilor, avand in vedere ca in acest caz e o ancheta penala in plina desfasurare.

„Pacientii nu cred ca trebuie sa fie trasi intr-un joc in care sa li se induca panica, pentru ca (…) e singurul sistem pe care-l avem si cunosc pacientii din toata structura societatii noastre, marea majoritate nu-si pot permite sa-si ia un bilet si sa plece din tara”, a mai subliniat Cadariu.

sursa foto: monitorulcj.ro

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger