AcasăPoliticaA semnat decretul. Ponta, ministru interimar al Justitiei

A semnat decretul. Ponta, ministru interimar al Justitiei

Premierul Victor Ponta este, incepand de joi, ministrul interimar al Justitiei. Seful statului a semnat decretul, in aceeasi zi in care a luat act de demisia Monei Pivniceru.

„Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat joi, 28 martie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia doamnei Mona-Maria Pivniceru, ministrul Justitiei, si se constata incetarea functiei acesteia de membru al Guvernului. De asemenea, domnul presedinte Traian Basescu a semnat joi, 28 martie a.c., Decretul prin care se desemneaza domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Justitiei”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Ponta are la dispozitie 45 de zile pentru a veni cu o propunere pentru portofoliul Justitiei din Cabinetul sau.

Guvernul a anuntat inca de marti ca, in urma unei discutii Ponta-Basescu, s-a convenit ca premierul sa devina interimar la Justitie, dupa ce Mona Pivniceru si-a anuntat intentia de a parasi fotoliul de ministru, urmare a numirii sale in functia de judecator CCR din partea Senatului.  „Doamna ministru Mona Pivniceru si-a exprimat dorinta ca ulterior sedintei de Guvern de maine, 27 martie, sa nu mai detina aceasta functie in cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese avand in vedere ca domnia sa va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala”, se mentiona in comunicatul Executivului, remis presei marti.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger