AcasăPoliticaA murit seniorul liberal Radu Campeanu. Reactii pe scena politica

A murit seniorul liberal Radu Campeanu. Reactii pe scena politica

Seniorul Radu Campeanu a plecat dintre cei vii

Formatiunea liberala si-a pierdut primul presedinte de dupa Revolutie, omul care a reinfiintat, practic, Partidul National Liberal, dupa perioada comunista, de pe urma carora a avut direct de suferit, fiind inchis, ca detinut politic.

Seniorul Radu Campeanu a plecat dintre cei vii

Radu Campeanu a pierit, seara trecuta, la respectabila varsta de 94 de ani. Plecarea din randul celor vii a seniorului liberal a fost deplansa, in primul rand, de reprezentantii marelui PNL, rezultat in urma alipilii PDL-ului de vechiul Partid National Liberal, care, pe langa condoleante familiei indoliate, au transmis si un mesaj prin care au evocat personalitatea politicianului disparut. „Crezul in valorile occidentale si lupta purtata de seniorul PNL, Radu Campeanu, pentru a le cultiva in Romania post-decembrista trebuie sa fie un reper pentru orice om politic devotat tarii sale”, transmis liberalii, alaturi de faptul ca ii datoreaza politicianului „meritul de a fi participat, cu intelepciune, la procesul de unificare a curentelor liberale intr-un singur partid si de a fi pus, impreuna cu presedintele Mircea Ionescu Quintus, temelia pe care s-a construit marele PNL.”

La randul sau, seful statului a evocat personalitatea seniorului PNL, formatiune pe care a condus-o, inainte de a intra in cursa prezidentiala. „Reconstructia Partidului National Liberal si renasterea unei vieti democratice in Romania sunt legate de numele lui Radu Campeanu. A vorbit in Exil despre o Romanie libera si despre valori europene, iar dupa 1990 a luptat pentru acestea in tara. Odata cu disparitia sa, pleaca unul dintre seniorii autentici ai politicii romanesti. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a fost mesajul transmis de catre liderul de la Cotroceni, via Facebook.

Joi dimineata, si premierul Ciolos a transmis un mesaj de condoleante, in cadrul caruia a amintit si faptul ca Radu Campeanu a militat puternic pentru democratie, aducandu-si aportul la evolutia societatii autohtone, dupa caderea regimului comunist. „Personalitate publica puternica, Radu Campeanu ramane unul dintre liderii politici vizionari, care a militat neobosit pentru libertate si democratie. A ramas consecvent convingerilor sale politice si democratice, pe care le-a promovat si le-a aparat cu demnitate si curaj, in pofida anilor petrecuti in temnitele comuniste si in exil. (…) A fost printre primii lideri politici din Romania anilor ’90 care a vazut drumul tarii noastre alaturi de natiunile europene, ceea ce doar oameni cu viziune, dedicati valorilor si principiilor democratice, au capacitatea si forta sa faca”, noteaza Dacian Ciolos.

author avatar
Cristina Stefan
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger