AcasăPoliticaA inceput restauratia „baronilor” in PSD

A inceput restauratia „baronilor” in PSD

In PSD datoriile se platesc repede. Dupa ce l-au ajutat pe Liviu Dragnea sa se instaleze la butoanele partidului, liderii locali din garda veche isi revendica si ei pozitiile cheie.

Mircea Cosma (foto) si Gheorghe Nichita si-au pregatit revenirea in fruntea organizatiilor pe care le-au condus

Primul care si-a asigurat revenirea in forta a fost „baronul” de Prahova, Mircea Cosma. Pus sub urmarire penala de DNA, alaturi de fiul sau deputatul Vlad Cosma si de fostul social-democrat Sebastian Ghita, Cosma s-a autosuspendat din functia de presedinte al PSD Prahova.  La cateva zile dupa victoria lui Liviu Dragnea, vicepresedintele social-democrat si-a revocat suspendarea. Anuntul a fost facut de senatorul Daniel Savu, cel care a tinut scaunul cald pentru Mircea Cosma. „ Presedintele Mircea Cosma a renuntat la autosuspendare. Aceasta situatie va dura pana in octombrie cand este programata conferinta judeteana de alegeri pentru care mi-am anuntat deja candidatura”, a precizat Savu. Invidios pe miscarea colegului de la Parhova, Gheorghe Nichita, „amorezul penal” al PSD-ului, cauta si el drumul spre sefia filialei Iasi ,pe care a parasit-o tot pe motiv de DNA. Doar ca lui Nichita ii lipseste curajul lui Cosma, asa ca a apelat la sustinatorii lui pentru as asigura o intoarcere onorabila.

Gheorghe Nichita

„Am avut o intalnire informala in cadrul careia am discutat aspecte care tin de situatia politica atat la nivel central, cat si la nivelul organizatiei judetene. Au participat zeci de primari, presedintele interimar al organizatiei Iasi, lideri ai organizatiilor de femei, tineret, parlamentari, precum si domnul Gheorghe Nichita. Mai multi participanti i-au cerut domnului Nichita sa renunte la autosuspendare pentru ca activitatea organizatiei judetene sa reintre in normalitate” a declarat vicepresedintele PSD Iasi, Cristian Stanciu.

L-au facut pe Ponta

Ofensiva „baronilor” ar putea avea ca tinta finala inlaturarea lui Victor Ponta si din fruntea Guvernului, sustine Alina Mungiu-Pippidi. In opinia acesteia, liderii locali sunt cei care au facut tot timpul jocurile in PSD. „Asistam, din februarie incoace, la o strategie de a personaliza lupta cu penalii din PSD in persoana premierului Victor Ponta. Tabara de baroni a partidului este la baza si ei sunt cei care ii influenteaza pe lideri si ii pun pe lideri sa aiba o anumita agenda. Riscul este ca acolo, de fiecare data cand reuseste sa ajunga un lider care are cat de cat un limbaj occidental si mai este cat de cat  sensibil la presiunile externe, asa cum a fost Victor Ponta, liderul acela va fi finalmente indepartat”, a explicat Alina Mungiu-Pippidi.

[poll id=”1053″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.568 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger