AcasăPoliticaA doua runda de consultari de la Cotroceni continua si azi. Alte...

A doua runda de consultari de la Cotroceni continua si azi. Alte patru delegatii de alesi discuta cu Iohannis

Secunda runda de consultari convocate de catre seful statului in vederea desemnarii viitorului premier continua si marti. Multi se asteapta ca, la finele discutiilor din cursul acestei zile, presedintele sa anunte un nume pentru sefia Palatului Victoria.

Peste aproape trei sferturi de ora vor incepe, asadar, la Cotroceni, discutiile cu reprezentantii UDMR, acestia fiind urmati, de la ora 11.30, de reprezentantii UNPR, ulterior de membrii delegatiei ALDE, care vor intra la discutii la ora 12. Seria discutiilor se va incheia cu reprezentantii Grupului parlamentar al minoritatilor nationale, care vor incepe consultarile cu Klaus Iohannis la ora 12.30.

Ulterior, s-ar putea ca seful statului sa iasa cu concluziile acestei a doua runde de discutii in privinta desemnarii noului prim-ministru, dupa ce Ponta si-a depus mandatul de premier, si inclusiv cu un nume pentru aceasta functie.

In cursul zilei trecute, social-democratii au fost prezenti la Cotroceni, inaintandu-i presedintelui o propunere – in persoana actualului viceguvernator Liviu Voinea, un tehnocrat sustinut de PSD, fost membru al Cabinetului condus de social-democratul Ponta, in care a fost secretar de stat la Finante, dar si ministru delegat la Buget. Ulterior la discutii au mers liberalii, care nu au sustinut propunerea PSD, anuntand ca sunt de acord cu varianta unui guvern condus de un tehnocrat, insa cu anumite conditii, principala fiind depolitizarea administratiei publice.

author avatar
Cristina Stefan
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger