AcasăPoliticaA admirat si asezat: Iohannis, surprins stand pe un scaun de la...

A admirat si asezat: Iohannis, surprins stand pe un scaun de la Masa Tacerii

Aflat la Targu Jiu, la un eveniment prilejuit de comemorarea eroilor luptei de pe Jiu, de acum 100 de ani, din octombrie, primul om in stat a ajuns in zona in care se afla expus ansamblul sculptural „Masa Tacerii”, al marelui Brancusi. Pana aici absolut nimic neasteptat.

Abia cand a ajuns in apropierea unuia dintre scaunele ce compun piesa artistica si s-a asezat, linistit (cum a si fost pozat, de altfel), s-a produs rumoarea! Opera lui Brancusi e expusa pentru a fi admirata, vizitatorilor cerandu-li-se in mod expres – prin intermediul unor panouri expuse in apropierea Mesei Tacerii si inscriptionate cu mesaje in romana, engleza si franceza- sa „evite contactul cu operele”, drept urmare fiind exclus sa poata cineva sa se aseze la odihna/pozat.

Parand sa nu stie dinainte acest aspect si nici macar sa nu observe mesajele cu pricina, primul om in stat a stat pentru scurta vreme pe unul dintre scaune. Apoi s-a ridicat, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, si si-a continuat periplul.

Momentul nu a scapat nesanctionat de catre cei care au ajuns sa vada instantaneele care s-au raspandit cu viteza vantului pe Internet si care s-au intrebat cum de regulile nu sunt valabile pentru absolut toti cei care ajung sa admire lucrarea. Printre cei care au taxat gestul sefului statului a fost si fostul premier Ponta. „Sa ne miram ? Nu doar Guvernul e al lui – si Brancusi e tot al lui / si casele din Sibiu / si viloiul de la Bucuresti / si Mercedesurile noi si blindate / si o sa aiba si avionul lui ! Si de fapt toata Romania e a lui acum ca i-au dat-o „baietii destepti”! Nu ai cu cine ….”, a notat, transant, Ponta pe contul sau de Facebook.

Sursa foto: Facebook/Radio Targu Jiu

295 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger