AcasăPoliticaCCR a respins sesizarea sefului statului privind modificarile la legea SRR si...

CCR a respins sesizarea sefului statului privind modificarile la legea SRR si SRRTV

Magistratii Curtii Constitutionale (CCR) au respins, miercuri, cu unanimitate de voturi, sesizarea facuta de catre presedintele Basescu, pe tema modificarii legii de functionare a Societatii Romane de Radio si Televiziune.

Toti cei noua judecatori ai Curtii au decis ca aceasta contestare depusa de catre seful statului este neintemeiata, ca urmare au respins-o. Traian Basescu a sesizat CCR, la finele lunii februarie, cu privire la proiectul pentru modificarea Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea SRR si SRTV, ce prevede ca cele doua societati pot infiinta persoane juridice de drept privat, pot dobandi calitatea de asociat in cadrul unor asemenea entitati sau pot achizitiona actiunile/partile sociale ale unei societati comerciale existente, cu avizul consultativ al comisiilor parlamentare pentru cultura. Concret, seful statului cerea Curtii sa se pronunte asupra neconstitutionalitatii acestui demers.

Presedintele semnala faptul ca, in textul legii modificate, se prevede ca ”in vederea extinderii/dezvoltarii activitatii specifice, in tara sau in strainatate, SRR si SRTv pot infiinta, cu avizul consultativ al comisiilor parlamentare pentru cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor, persoane juridice de drept privat, cu sau fara scop lucrativ, pot dobandi calitatea de asociat in cadrul unor asemenea entitati sau, dupa caz, pot achizitiona actiunile/partile sociale ale unei societati comerciale existente, in conditiile legii”.

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger