AcasăPolitica32 de parlamentari, acuzati de incompatibilitate sau fals in declaratii

32 de parlamentari, acuzati de incompatibilitate sau fals in declaratii

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca 22 de deputati si zece senatori, printre care Petre Roman si Sorin Iliesiu, au fost in incompatibilitate pentru ca au detinut si alte functii, iar unii dintre acestia sunt suspectati si de fals in declaratiile de interese, in aceste cazuri fiind sesizat Parchetul.

Petre Roman se afla in stare de incompatibilitate din 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata

Cei 32 de parlamentari au incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor, potrivit ANI.  De asemenea, in cazul unora dintre acestia exista indicii privind posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii. Astfel, ANI a constatat ca au fost in incompatibilitate deputatii Dorel Covaci, Stefan Petru Dalca, Ion Dinita, Anton Dobos, Traian Dobrinescu, Ion Ochi, Adrian Nechita Oros, Ioan Tamaian, Ioan Viorel Teodorescu, Petru Stefan Thuma Hubert si Catalin Daniel Zamfir.

Patru parlamentari au fost dati pe mana Parchetului

Sorin Iliesiu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 – 11 februarie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de senator si calitatea de administrator la S.C. VIDEO DIALOG S.R.L.

De asemenea, ANI a stabilit ca sunt in incompatibilitate deputatii Petre Roman, Florin Ciurariu, Cornel George Comsa, Constantin Cosmin Enea, Ioan Mihaila, Ioan Moldovan, Szolt Molnar, Marian Catalin Radulescu, Ioan Sorin Roman, Ion Scheau si Miron Alexandru Smarandache. In incompatibilitate au fost si senatorii Sorin Iliesiu, Petru Ehegartner, Sebastian Grapa, Liviu Titus Pasca, Matei Suciu, Stefan Liviu Tomoioaga si Ionut Zisu. In incompatibilitate mai sunt si senatorii Laszlo Attila Klárik, Dumitru Marcel Bujor si Mihai Nita. Potrivit ANI, cei 22 deputati si 10 senatori au avut sau au, simultan, calitatea de parlamentar si pe cea de administrator, cenzor, asociat sau membru in consiliul de administratie la firme ori de titlular persoana fizica autorizata. In cazul senatorului Matei Suciu si al deputatilor Ion Ochi, Anton Dobos si Dorel Covaci a fost sesizat si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru posibile falsuri in declaratiile de interese, prin nementionarea calitatilor si functiilor detinute la firme.

author avatar
National
547 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger