AcasăPolitica150 de ani de la infiintarea Senatului: sedinta solemna a inceput. Presedintele...

150 de ani de la infiintarea Senatului: sedinta solemna a inceput. Presedintele Basescu lipseste

Fostii sefi ai statului, dar si ai Camerei Superioare a Parlamentului Romaniei participa, la aceasta ora, la sedinta solemna organizata cu ocazia implinirii unui veac si jumatate de la infiintarea Senatului. De la eveniment lipseste, insa, Traian Basescu, presedintele in exercitiu, care nu a fost invitat.

Ion Iliescu, Emil Constantinescu, principesa Margareta, premierul Ponta, precum si fostii sefi ai Senatului – Nicolae Vacaroiu, Mircea Geoana si Crin Antonescu, patriarhul Bisericii Ortodoxe, precum si inalti demnitari sunt prezenti, marti, in plenul Camerei Parlamentului, pentru a asista la sedinta solemna de marcare a 150 de ani de existenta a Senatului.

Dupa intonarea imnului, actualul sef al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut un scurt discurs, urmand ca si alte personalitati participante la eveniment sa urce la tribuna pentru a vorbi in fata invitatilor prezenti la sedinta solemna, printre acestia ex-presedintii Iliescu si Constantinescu.

Desi la ceremonia din Senat participa fostii sefi ai statului, actualul presedinte, Traian Basescu, lipseste de la eveniment. Nu a primit o invitatie in acest sens. De altfel, Tariceanu anunta, saptamanile trecute, ca nu crede ca, „prezenta domniei sale este una oportuna in aula in care vom sarbatori acest eveniment” ar fi „oportuna”, de vreme ce a sustinut in mai multe randuri ideea unui Parlament unicameral, ca urmare, desfiintarea Senatului.

author avatar
Cristina Stefan
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger