AcasăPolitica13 august -doliu national, a decretat Guvernul dupa moartea Reginei Ana

13 august -doliu national, a decretat Guvernul dupa moartea Reginei Ana

In timp ce romanii au venit inca de ieri si continua sa vina atat la Palatul Regal, cat si la Palatul Elisabeta si la Castelul Peles pentru a-i aduce un omagiu Reginei Ana, semnand in cartile de condoleante deschise de marti, guvernantii au oficializat o masura menita a marca – de aceasta data intr-o nota oficiala – trecerea in nefiinta a sotiei Regelui Mihai I.

Si anume au adoptat, in cadrul sedintei de Guvern de miercuri, un proiect de hotarare prin care ziua in care Regina Ana va fi inhumata, cea de 13 august, va fi declarata zi de doliu national.

Va amintim ca Regina Ana a decedat luni in jurul pranzului, in Elvetia, la varsta de 92 de ani. Deunazi, Casa Regala a anuntat ca sicriul cu trupul reginei va ajunge in tara pe 9 august, urmand ca inmormantarea sa aiba loc sambata urmatoare, la Curtea de Arges.

Vestea ca Regina Ana a pierit a provocat o mare tristete in randul simpatizantilor ideii de monarhie si a generat un adevarat val de mesaje de condoleante. Printre ei care si-au exprimat regretul intr-un astfel de moment greu pentru familia Regala a fost insusti premierul Ciolos. „Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei va ramane un simbol al nobletii, discretiei si demnitatii, valori ce intregesc contributia definitorie pe care Familia Regala a avut-o si o are pentru societatea romaneasca. (…) M-a indurerat vestea plecarii dintre noi a Majestatii Sale, care va continua sa ne inspire prin modestie, devotament si loialitate”, a transmis, luni, seful Executivului.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger