AcasăPolitica„Buldogul” Blaga sapa la temelia coalitiei

„Buldogul” Blaga sapa la temelia coalitiei

Oficial, pentru PDL si PNL 2015 este anul in care conflictele dintre filiale trebuie stinse iar fuziunea sa fie batuta-n cuie. In spatele usilor inschise insa, Vasile Blaga si oamenii lui fac planul pentru erodarea coalitiei care-l sustine acum pe Victor Ponta.

Vasile Blaga isi pregateste partidul de guvernare

Din postura de co-presedinte al marelui PNL Vasile Blaga a deschis deja doua fronturi de atac. Primul ii vizeaza  pe liberali, pe care Blaga si-i doreste parteneri, dar nu chiar cu drepturi egale. Asa se face ca, in cadrul Colegiului Director de sambata, liderul pedelist le-a cerut colegilor sa nu cedeze in fata celor de la PNL si sa incerce sa castige suprematia in teritoriu. Desi si-a propus sa-i tina la respect pe liberali, Vasile Blaga i-a sfatuit pe pedelisti sa nu-si iroseasca toata energia pe disputele din filiala, pentru ca trebuie sa-si menajeze fortele pentru asaltul pe care urmeaza sa-l dea asupra coalitiei de guvernare. Primul pas ar fi sicanarea alesilor locali care au migrat in baza Ordonantei 55. O miscare prin care pedelistii isi propun sa genereze deranj mare in PSD. In paralele,  va fi vanata fiecare greseala si se va negocia cu mai toti parlamentarii care dau semne ca s-au saturat de Victor Ponta si sunt dispusi sa sustina o noua echipa guvernamentala.

Opozitia ataca bugetul

Dupa ce au votat impotriva adoptarii proiectului de buget pentru 2015, liberalii au decis si sa-l reclame la Curtea Constitutionala. Anuntul a fost facut de Eugen Nicolaescu, iar motivul a fost precizat de Andreea Paul: ”Romania nu are o directie cu acest buget, este cel mai carpit buget de dupa 1989”. ”Avem un buget de stingere a incendiilor de moment, de salvarea pur politica a unui partid, a unui personaj politic – salvarea PSD si a lui Victor Ponta”, a conchis Andreea Paul. In replica, Victor Ponta a acuzat opozitia de ”iresponsabilitate sociala”: ”In masura in care acest buget va fi contestat la CCR si nu va intra in vigoare la 1 ianuarie 2015, toti cei care asteapta pensiile si alocatiile marite, precum si subventii mai mari pentru persoanele cu dizabilitati si pachete turistice cu TVA redus, vor astepta degeaba si va trebui sa ii intrebe pe colegii din Opozitie de ce nu isi primesc banii”.

author avatar
National
1.564 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger