AcasăPolitica“National” a avut dreptate! Nastase - la puscarie, sotia Dana – condamnare...

“National” a avut dreptate! Nastase – la puscarie, sotia Dana – condamnare cu suspendare

Completul de cinci judecatori al instantei supreme l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare iar pe sotia sa, Dana, la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul Zambaccian.

Adrian Nastase s-a predat Politiei la putin timp dupa pronuntarea sentintei, fiind condus catre arest de catre fiul sau cel mare, Andrei, si de avocatul Ion Cazacu. Dana Nastase a ramas acasa

Previziunile “National” s-au adeverit si fostul premier isi incepe anul 2014  in spatele gratiilor. Pana si Adrian Nastase banuia, chiar inainte de condamnarea de ieri, ca exista o legatura intre Justitie si sarbatorile religioase. “Maine, va fi ajunul Craciunului pentru biserica ortodoxa de stil vechi. (…) Maine va fi anuntata si sentinta in dosarul Zambaccian. Daca as fi cinic, as spune ca pare a exista o legatura stransa intre justitie si sarbatorile religioase, mai ales in ceea ce priveste Craciunul – de rit vechi sau nou…”, scria Adrian Nastase cu doar o zi inainte de a primi sentinta instantei supreme.

Achitat la fond, condamnat la instanta suprema

Asadar, Nastase a fost condamnat  la patru ani de inchisoare pentru luare de mita in forma continuata (infractiune pentru care a fost achitat la instanta de fond)si la trei ani de inchisoare pentru santaj. Instanta a dispus contopirea pedepselor, urmand ca Adrian Nastase sa o execute pe cea mai grea, de patru ani de inchisoare, din care a executat deja 8 luni.

13.12.2013 „National” anunta condamnarea la închisoare cu executare a fostului premier

Judecatorii l-au mai condamnat pe Nastase la cinci ani interzicerea unor drepturi, dupa executarea pedepsei cu inchisoarea, precum dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice. De asemenea, Dana Nastase a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare. In acelasi dosar, Irina Paula Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost condamnata la patru ani de inchisoare. Jianu executa, in parezent, pedeapsa de sase de inchisoare primita in dosarul „Trofeul calitatii”, in iunie 2012.

[poll id=”667″]

author avatar
Nicole Ionescu
1.150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger