AcasăNewsPolitica natala a ISIS, inspirata din programele lui Hitler

Politica natala a ISIS, inspirata din programele lui Hitler

Precum nazistii, Statul Islamic ii invata de mici sa ucida

50 de miscari de gherila si sapte armate regulate din intreaga lume numara batalioane de copii sau adolescenti, potrivit unui raport ONU. UNICEF estimeaza la 250.000 numarul de minori inrolati de forte guvernamentale sau rebele, pe cinci continente. Din infioratoarea statistica nu lipsesc nici ”puii de lei” ai ”Califatului” Statului Islamic.

Precum nazistii, Statul Islamic ii invata de mici sa ucida

Un raport al fundatiei britanice Quilliam ( semnat de Norman Benotman si Nikita Malik) publicat la Londra, luna trecuta, arata ca Daesh a pus in practica un veritabil progarm vizand crearea unei noi generatii de mujahedini, spalati pe creier si pregatiti sa fie pusi la dispozitia gruparii teroriste. Potrivit raportului britanic, singurul scop al politicii natale a ISIS este ”furnizarea” de noi soldati pentru ”Califat”. Chiar daca nu sunt evocate centre similare cu cele construite de nazisti in programul ”Lebensborn” (”uzinele” de arieni puse la cale de Hitler), programul ISIS se desfasoara dupa aceleasi reguli. Autorii noteaza ca in teritoriile controlate de jihadisti exista peste 31.000 de femei insarcinate in atentia ISIS. Chiar daca nu toate nu vor fi folosite in scopurile ”utilitare” ale ”Califatului”, de notat ca deja copiii nascuti din violurile comise de teroristi au fost rapiti si trimisi in centrele de antrenament ale ISIS, pentru formare, indoctrinare si inregimentare. Totul pentru consolidarea armatei ”puilor de lei ai Califatului” (Achbal Addaoula) lui Abu Bakr al-Bagdadi. Pe de alta parte, printre cei 650 de francezi prezenti in Siria si in Irak, 78 erau minori, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului. Quilliam noteza prezenta a 50 de copii sau adolescenti britanici in cele doua tari. Potrivit unui material de propaganda ISIS, au fost identificate 254 de operatiuni in care au fost implicati minori (in perioada august 2015-februarie 2016), inclusiv 12 executii in care minorii au fost folositi drept calai.

Copii de zece ani, recrutati in Somalia

Aceasta realitate, dezvaluita in 2014 in raportul anual al ONU, era pana nu demult cantonata doar in Africa subsahariana si in sud-estul Asiei. La ora actuala, ea a trecut dincolo de granitele Orientului Mijlociu si se propaga pana in Asia Centrala, noteaza Le Point. Un raport al fundatiei britanice Quilliam ( semnat de Noman Benotman si Nikita Malik) publicat la Londra, luna trecuta, incepe cu batalioanele de copii ale organizatiilor militare africane. Potrivit ONU, sunt 20.000 de copii-soldati numai in Liberia, tara in care minorii au reprezentat aproximativ 70% din fortele combatante, in timpul razboiului civil intre 1989 si 1997. In Angola, adolescentii constituie 36% din efectivele trupelor regulate, in Somalia, gruparea islamista Al-Shahaab, ca si trupele guvernamentale, recruteaza copii incepand cu varsta de zece ani.

Boko Haram foloseste copii-kamikaze

In Africa de Vest, organizatia jihadista Boko Haram utilizeaza in mod special copiii pentru atentate-kamikaze. In ultimii doi ani, numai in Angola organizatia a rapit peste 1.000 de copii, utilizati deopotriva pentru atentate, lupta si scuturi umane. Al-Qaida, in Afganistan si in anumite zone tribale din Pakistan, si-a mutiplicat la randul ei recrutarea de minori. In perspectiva infrangerii ISIS, Quilliam preconizeaza crearea unor centre de ”reeducare” vizand ”deradicalizarea acestor copii-soldat. Asemanatoare cu cele facute dupa cel de-al doilea razboi mondial in cazul adolescentilor fanatici ai lui Hitler, trimisi impotriva aliatilor, in ultimele ore ale celui de-al treilea Reich.

author avatar
Tudor Borcea
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger