AcasăNewsPolitica grobiana a PSD a disparut

Politica grobiana a PSD a disparut

Liviu Dragnea arata cum trebuie condus un partid

Mama, si ce vijelios au mai pornit ei la lupta cea mare impotriva sefului! Pfuu, si cum au mai fost pusi cu botul pe labe, sfarsind prin a fi umiliti si motiv de rasete printre colegii din Parlament! Da, la pucistii din PSD ma refer, ei sunt in aceste zile chintesenta bancurilor cu politicieni si definitia rusinii! „Scrisoarea celor Trei” a fost mototolita si aruncata la cosul de gunoi al istoriei, iar autorii, pedepsiti cum nu se asteptau, dar mai ales nu isi doreau – traiesc cu rusinea de a fi fost iertati chiar de cel caruia ii cereau capul! Pai, nici ca se putea o jignire mai mare pentru Paul Stanescu, Gabriela Firea, Nicu Badalau si gasca. Insa, dincolo de toate, gestul lui Liviu Dragnea de a nu-i executa pe tradatori arata o schimbare de macaz in optica pesedista: gata cu politica de ev mediu pe care au dus-o precedentii presedinti, suba grobianismului a fost data pe camasa diplomatiei, calculele de imagine (si, implicit, electorale!) bat orgoliile personale, acum se cauta rezultate pe termen lung, nu razbunari de moment. S-a spus adio iliescismului si pontismului.

Liviu Dragnea arata cum trebuie condus un partid

Noaptea cutitelor lungi s-a transformat in dupa-amiaza confirmarii lui Dragnea. Vineri, detractorii au fost facuti KO fiindca liderii cu vechime din PSD, nume grele ca Marian Oprisan si Doina Pana, au inteles ca actul tradarii nu poate duce decat la distrugerea lenta a partidului. Cangrena Stanescu-Firea a fost operata si nu extirpata tocmai pentru a evita imprastierea si inmultirea celulelor bolnave prin intreg organismul. Pe viitor, frustrarile si mofturile complotistilor pot fi mai usor controlate si suprimate din fasa.

„Sigur ca m-am intrebat si eu de ce colegii au sustinut ca trebuie sa continui. Nu vreau sa fiu rautacios, dar poate s-au gandit ca nimeni nu mai are inconstienta mea, sa se lase ciuruit pentru partid”. Liviu Dragnea a spus multe cu aceasta fraza rostita dupa sedinta Comitetului Executiv si, dincolo de afinitati si prejudecati, omul asta chiar are dreptate. Niciun alt lider din politica romaneasca nu a fost martelat precum presedintele PSD: cu doi premieri numiti in functie si care s-au intors impotriva sa, cautand „sa-l faca”, cu voci nemultumite si o „motiune de cenzura” depusa chiar in sanul propriului partid, cu DNA-ul pe urmele sale si o presa nu numai potrivnica, ba de-a dreptul meschina, cu ambasadori perversi, unii si meschini, tupeisti, de-a dreptul neobrazati, cu o imagine publica facuta ferfenita de ziaristi „la ordin”.

Pe vremea lui Ion Iliescu, a misca in front era de neconceput, libertatea baronilor locali se intindea pana acolo unde se itea interesul si imaginea liderului suprem. O data trecuta granite, urma mazilirea! Executia publica era neintarziata si nemiloasa, doctrina iliescista nu accepta coexistenta pucistilor in partid. Si pontismul avea la baza autoritatea presedintelui, de neconceput altfel in viziunea celui mai bun prieten al Serviciilor dintre premierii Romaniei. Si, atunci, de ce Liviu Dragnea n-a profitat de ocazie pentru a-i decapita pe Paul Stanescu si Nicu Badalau, serpii crescuti la san? Raspunsul nu poate sta decat in schimbarea viziunii de conducere pe care Omul cu sobolani sub nas o aduce in PSD. S-a terminat cu lovitul pumnului in masa, dialogul deschis e solutia la orice neintelegere, iar razboaiele personale nu trebuie sa duca la sacrificarea unei guvernari. Romania are nevoie de oameni politici autoritari, dar diplomati, rezistenti la lovituri, nu carpe.

Aceasta este lectia pe care a primit-o gasca formata in jurul cuplului Firea-Pandele. Edilul Capitalei s-a ales, insa, si cu un ultimatum strecurat printre randuri: „Poate a fost ultimul gest de acest gen pe care l-am facut. Nu am vrut sa impingem lucrurile in extrem. Ultimul gest, in sensul cerut de majoritatea colegilor: sa nu mai acceptam ca de fiecare data sa mai iasa in fata cineva, ba ca mai are un proiect, ba ca mai ataca guvernul, partidul”. Si Marian Oprisan ii transmite Gabrielei Firea ca e momentul sa se potoleasca, ambitiile personale putand fi folosite altfel, intr-un sens pozitiv, adica spre imbunatatirea vietii bucurestenilor. Intrebat daca urmatoarele critici vor aduce excluderea din partid a doamnei Firea, liderul PSD Vrancea a raspuns: „Asta nu depinde decat de domnia sa”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.421 afisari

2 COMENTARII

  1. Gata cu scaderea in sondaje a PSD !
    Gata cu pierderea alegerilor prezidentiale !
    Gata cu celebrul slogan de pe numarul de inmatriculare !
    Acum avem un nou PSD care va duce democratia pe noi culmi de glorie…
    SSS – Scoala, spital, strada… hai la treaba !

  2. Eu nu am vazut nicio schimbare ci doar o harpuiala lacoma dupa ciolan. Asta ai si duce la pierzanie.Daca ar fi sa fac o caricatura as face un caine salivand mare rosu pe care as scrie PSD. Pe schinarea lui calare Dracnea in maieu fara haturi usor dezechilibrat cu o undita in mana in ac pus un ciolan mare aburind pe care sta scris România. In stanga sin dreapta hau. Cainele fuge mancand pamantul sa prinda ciolanul….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger