AcasăNewsPoliţia Română scoate toate radarele pe șosele și autostrăzi

Poliţia Română scoate toate radarele pe șosele și autostrăzi

 Poliția Rutieră derulează o acţiune de prevenire a accidentelor, astfel că toate radarele vor fi scoase timp de trei zile pe şosele şi autostrăzi „pentru depistarea celor care depășesc viteza legală”.

Sursa foto: Twitter

„Începând de astăzi, la nivelul întregii ţări, Poliţia Română derulează o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere. (…) Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM”, arată un comunicat al Inspercoratului General al Poliției Române (IGPR).

IGPR a comunicat că organele de ordine vor utiliza aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Comunicatul Poliției a argumentat inițiativa prin constatarea că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai puţine decât în aceeași perioadă a lui 2018), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în aceeași perioadă a lui 2018) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în aceeași perioadă a lui 2018).

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
442 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger