AcasăNewsPoliția Română scoate la concurs zeci de posturi: Ce probe trebuie să...

Poliția Română scoate la concurs zeci de posturi: Ce probe trebuie să treci pentru a face parte din trupele speciale

Poliția Română a scos la concurs 41 de posturi vacante de agent de poliție în specialitatea “acțiuni speciale”, atât în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cât al inspectoratelor de poliție județene. 

Ocuparea acestora se va face prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor care dețin studii corespunzătoare cerințelor postului și care îndeplinesc condițiile legale.

Candidații vor susține o probă practică și una scrisă – care constă în rezolvarea unui test-grilă conform tematicii și bibliografiei elaborate de Comisiile de concurs.

Proba practică este eliminatorie

Candidații la posturile scoase la concurs de Poliția Română vor susține proba practică – eliminatorie,  în perioada 14-19 decembrie 2021. Proba are trei componente, precizează sindicateuropol.ro.

Prima este tragerea cu armamentul.

Candidatul poate fi eliminat din concurs şi declarat „Nepromovat”dacă nu respectă regulile și măsurile de siguranță în poligon și condițiile ședinței de tragere; dacă execută foc înainte de comanda evaluatorului, respectiv  „FOC”, sau înainte de semnalul sonor; dacă execută foc după expirarea timpului alocat ședinței de tragere, respectiv după comanda „STOP”.

Este declarat „Promovat“ candidatul care obține minimum nota 5.00, conform baremului de evaluare.

A doua componentă: calitățile motrice.

Activitățile, baremele și grupele de vârstă sunt prevăzute în anexele la OMAI nr. 154/2004 privind activitățile de educație fizică și sport în Ministerul Afacerilor Interne, adaptate nevoilor de verificare practică.

Candidatul este eliminat din concurs şi declarat „Nepromovat” dacă nu parcurge sau refuză să parcurgă unul din elementele componentei motrice; dacă calcă linia de start la probele de alergare de rezistență și alergare de viteză 50 metri sau nu respectă traseul probei de alergare de rezistență. Nepromovați sunt și candidații care nu respectă modul de executare impus pentru probe și timpii de executare a acestora; nu respectă indicațiile evaluatorului; depășesc timpii de pauză dintre elementele componentei motrice. Dacă la executarea probei genuflexiuni candidatul se sprijină pe coapse sau genunchi, este eliminat. La fel se întâmplă și dacă la executarea probei de flexie abdominală (abdomene) se prinde cu măinile de coapse, genunchi sau elemente de vestimentație pentru realizarea flexiei sau extensie; sau dacă la executarea probei de flotări candidatul se sprijină pe genunchi, coate sau abdomen pe durata  probei.

Este declarat „Promovat“ candidatul care obține minimum nota 5.00 la fiecare probă conform baremelor de evaluare, aferente anunțului de concurs, iar media aritmetică a notelor obținute este de minimum 7.00.

Cea de-a treia Componenta  –  autoapărare:

Este declarat „Promovat“ candidatul care obține minimum nota 5.00, conform baremului de evaluare.

Candidatul este eliminat din concurs şi declarat „Nepromovat” în următoarele situaţii:

  • adoptă o atitudine non-combat pe toată durata reprizei de luptă;
  • lovește sau efectuează procedee asupra zonelor interzise ale corpului, în mod repetat;
  • este scos din luptă prin knockout sau abandonează lupta;
  • nu respectă instrucțiunile evaluatorilor sau semnalele de începere sau încetare a reprizelor și/sau pauzei.

Proba scrisă constă în rezolvarea unui test grilă

Această probă de concurs va consta în susținerea unui test grilă, elaborat de Comisia de concurs din cadrul I.G.P.R. din tematica şi bibliografia recomandate, având ca scop verificarea cunoştinţelor necesare îndeplinirii atribuţiilor postului și va avea loc la data de 23 decembrie 2021. Testul va dura 3 ore, iar numărul de subiecte va fi stabilit de Comisia de concurs.

Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.

Ora și  locul de desfășurare a probei scrise se vor stabili ulterior, în funcţie de numărul candidaţilor şi vor fi comunicate acestora prin postarea unui anunţ ulterior pe pagina de internet a Poliţiei Române, www.politiaromana.ro, Secţiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs).

Detalii complete despre concurs puteți obține de pe site-ul sindicatului Europol.

 

author avatar
Alina Costache
967 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger