AcasăNewsPoliţia mexicană, „unsă” de şpăgile lui El Chapo

Poliţia mexicană, „unsă” de şpăgile lui El Chapo

Un fost ministru al securităţii din Mexic a fost arestat, fiind acuzat că a primit milioane de dolari de la Joaquin „El Chapo” Guzman, şeful faimosului cartel din Sinaloa pentru a-l lăsa să opereze fără probleme în ţară.

Genaro Garcia Luna a fost inculpat de un un tribunal din New York (Brooklyn) pentru complot la trafic de cocaină şi fals în declaraţii. Luna, rezident în Florida, a fost arestat de agenţii federali din Dallas. Fostul șef de securitate publică ( în administrația președintelui Felipe Calderon între 2006 și 2012) a primit 5 milioane de dolari de la unul dintre locotenenţii lui El Chapo, Jesus „Rey” Zambada, bani livraţi în două tranşe la un restaurant.

Zambada a acţionat în numele fratelui său mai mare, Ismael „El Mayo” Zambada, conducătorul grupării Sinaloa. „García Luna este acuzat că a luat mită de milioane de dolari de cartelul Sinaloa pentru ca ” El Chapo „Guzman să controleze Forța Federală de Poliție din Mexic. Fostul ministru și-a folosit poziția pentru a proteja operațiunile de trafic ale cartelului Sinaloa din 2001 până în 2012, permițându-i să funcționeze cu impunitate în Mexic”, a declarat procurorul american Richard Donoghue. Procurorii din Brooklyn au declarat că vor solicita mutarea lui Luna la New York, unde El Chapo s-a confruntat cu un proces în 2018.Genaro Garcia Luna riscă 10 ani de închisoare. (R. Jacotă)

author avatar
National
617 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mexic a pierdut batalia cu traficantii. Bine ca i-a trecut Donald la teroristi. Acum vor putea fi ucisi fara judecata toti cei acei facatori de gropi comune.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger