AcasăNewsPoliția Locală Sector 4 ia măsuri pentru prevenirea și combaterea ambroziei. Peste...

Poliția Locală Sector 4 ia măsuri pentru prevenirea și combaterea ambroziei. Peste 600 de somații trimise proprietarilor de terenuri – FOTO

Poliția Locală Sector 4 a început să ia măsurile de prevenire și combatere a ambroziei – transmite, vineri, Primăria condusă de către Daniel Băluță.

Astfel, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului Sector 4 contribuie, printr-o serie de activități, la depistarea și combaterea ambroziei -se menționează într-un comunicat.

În primul rând, se fac frecvent verificări în teren, iar acolo unde este depistată prezența acestei plante, proprietarii primesc o somație scrisă. „Dacă aceștia nu se conformează, în prima etapă primesc avertisment, iar dacă la al doilea control efectuat se constată că nu au fost luate măsuri pentru combaterea ambroziei, ei pot fi sancționați cu amendă între 1.000-5.000 lei (persoanele fizice) și 10.000-20.000 lei (persoanele juridice).

În Sectorul 4, s-au trimis până la jumătatea lunii iunie a.c. un număr de 628 somații proprietarilor a 398 de terenuri – cu o suprafață totală de 2.664.343 mp -, pentru a le curăța de buruiana ambrozia, plantă al cărei polen provoacă alergii multor persoane”, se transmite în același comunicat.

Ghidul pentru combaterea ambroziei

Ce e bine să știți despre ambrozie? Este o plantă care produce mari cantități de polen, astfel că ea poate da bătăi de cap persoanelor alergice.

„Începând de la mijlocul lunii iulie, până spre finele lunii septembrie, în funcție de condițiile solului și climei, ambrozia este o plantă care produce mari cantități de polen, răspândit de vânt la distanțe foarte mari, mai ales în perioadele secetoase. Planta reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor din cauza manifestărilor alergice cum ar fi rinoconjunctivită, astm, simptome cutanate, inclusiv urticarie și angioedem, iar în cazuri rare pot apărea manifestări similare șocului anafilactic.

În acest context, s-a implicat și Colegiul Prefectural al Municipiului București, care a emis Hotărârea nr. 2/24.05.2023, prin care a decis ca administrațiile publice locale să aducă la cunoștința opiniei publice pe site-urile oficiale informațiile despre măsurile de prevenire și combatere a ambroziei.

Ghidul pentru combaterea acestei plante, precum și situația activităților întreprinse de către polițiștii locali, în acest sens, pot fi accesate pe site-ul Primăriei Sector 4:

https://ps4.ro/wp-content/uploads/2023/06/ambrozia-prezentare-si-combatere-update-12.02.2021.pdf

https://ps4.ro/wp-content/uploads/2023/06/Activitati-combatere-ambrozie.pdf”, transmite Primăria Sectorului 4.

Și încă un amănunt pe care e bine să-l aveți în vedere. Conform sursei citate, persoanele fizice sau juridice care au fost somate să curețe terenurile pe care se află ambrozie „sunt obligate să informeze în scris Primăria Sectorului 4 că au efectuat aceste lucrări”.

author avatar
Andrei Coman
377 afisari

6 COMENTARII

  1. „poate da bătăi de cap persoanelor alergice”

    1.alergia e o BOALA,
    sa se duca sa se caute,sa se trateze:
    -JOS PREVENTIA!

    2.exista ” alergie la frig ”
    – se da caldura gratis?????

  2. poliția locală condusă de fiul celebrului infractor goleac??? ha, ha, ha… băăăă…. câți bani luați de la PS4 ca să mâncați cu polonicul?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger