AcasăNewsPolitia ia masuri aberante impotriva „masinilor bulgaresti”

Politia ia masuri aberante impotriva „masinilor bulgaresti”

Politistii romani folosesc un truc ieftin pentru a baga spaima in posesorii de autoturisme inmatriculate in Bulgaria.

Politistii incearca sa-i forteze pe romani sa-si inmatriculeze masinile in tara

Termen limita de 90 de zile in care masinile pot circula in Romania si dosar penal pentru soferii care incalca perioada de gratie.  Acestea sunt masurile stupide prin care politistii spera sa-i descurajeze pe romani sa-si mai inmatriculeze masinile in Bulgaria. Daca modificarea va trece de Parlament, proprietarii de autoturisme cu numere straine vor fi vanati pe capete de angajatii de la Brigada Rutiera. Altfel spus, masinile vor fi oprite in trafic iar datele vor fi comparate cu cele care se afla in aplicatia informatica a Inspectoratului General. In cazul in care perioada de 90 de zile a fost depasita se retin numerele, talonul, soferul putand sa se aleaga cu dosar penal. Cum pericolul este mare si spaga data agentului va fi pe masura, initiativa urmand sa sporeasca si mai mult coruptia din sistem. Nu in ultimul rand, dincolo de vrajeala cu normele europene si prevenirea infractionalitatii, marea miza a proiectului consta in aducerea de bani la buget prin taxa de mediu (care poate ajunge si la mii de euro in unele cazuri) si impozitele ulterioare.

O masura pentru fraieri

Evident, sclipitoarea idee a politistilor nu-i va afecta pe smecherasii de Dambovita (niciun posesor de Maserati nu a dat fuga sa-si inmatriculeze masina in Bulgaria ca sa plateasca taxe mai mici!), ci pe romanii de rand. Pe cei care nu si-au permis sa achite taxa auto la ei in tara sau pe mici intreprinzatori din zona Dobrogea care au niste harburi de masini cu care-si desfasoara activitatea. Un personaj serios ca Irinel Columbeanu va continua linistit sa circule cu Bentley cu numere de leasing din Germania.

Strategia politiei are hibe

Ca mai toate initiativele legislative de pe la noi si aceasta are lacunele ei. Mai exact, politistii nu stiu ce sanctiuni pot fi aplicate in cazul soferilor care dau fuga la bulgari si isi reinnoiesc procura din trei in trei luni. Teoretic nici una, organul mizand doar pe faptul ca romanii se vor plictisi sa faca naveta la vecini si sa tot plateasca pentru alt act notarial.

author avatar
eNational
679 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger