AcasăNewsPolitia germana: Agresiunile sexuale in masa, un fenomen arab

Politia germana: Agresiunile sexuale in masa, un fenomen arab

Politia criminala estimeaza ca ceea ce s-a intamplat in Koln se poate repeta

Reactionand dupa violentele din Koln asupra femeilor, politia a provocat vii reactii pe retelele sociale indicand ca acest tip de agresiuni sunt raspandite in tarile arabe sub numele ”taharrush gamea” (”agresati femeile”).

Politia criminala estimeaza ca ceea ce s-a intamplat in Koln se poate repeta

Politia criminala federala (BKA), raspunzand unor intrebari din partea Welt newspaper, a declarat ca exista temeri ca valul de agresiuni sexuale din Koln se poate repeta.  ”Aceste crime sunt comise de grupuri de tineri barbati si variaza de la hartuire la viol”, a indicat BKA, audaugand ca aceste infractiuni savarsite la aceasta scara erau necunoscute in Germania inainte de 31 decembrie, informeaza Russia Today. Pana acum, numarul cazurilor de agresiune sexuala ce au avut loc in Koln se ridica la 516 in timp ce politia ancheteaza alte 133 de cazuri comise in Hamburg, tot in noaptea Anului Nou. Anterior, ministrul german al Justitiei, Heiko Maas, a indicat ca aceste atacuri au fost planificate sau coordonate. Pe de alta parte, politia suedeza a recunoscut, luni, ca a ascuns informatii despre 15 agresiuni sexuale comise in timpul unui festival de muzica, ceea ce a condus la arestarea a 100 de persoane. Agresiunile au fost comise la editiile din 2014 si 2015 ale festivalului We Are Sthkm din Stockholm, in august.

Solidari cu femeile din Koln, politicienii olandezi vor defila in fuste mini

Politicieni din miscarile de tineret ale  mai multor partide se vor aduna, sambata, in piata Dam din capitala Olandei, unde vor defila in fuste mini, pentru ei o arma contra sexismului, informeaza RT. Prin aceasta actiune, vor sa-si arate sprijinul pentru drepturile femeilor dar si sa sprijine victimele atacurilor din Koln, criticand edilul german care le-a sfatuit pe acestea sa adopte un cod de conduita vizavi de straini.

author avatar
Tudor Borcea
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger