AcasăNewsPolitia, dotata cu militieni sensibili

Politia, dotata cu militieni sensibili

Pe vremea lui Ceausescu, se spunea ca Militia mergea prost pentru ca erau prea putini politisti. Poate chiar asa era. Acum, umbla vorba ca Politia merge prost pentru ca e plina de militieni. Aoleu, daca o fi asa?

Initial, informatia a fost ca unul dintre protagonistii evenimentului in care a fost implicat Cristian Boureanu cere despagubiri de 50.000 de euro pentru ca i-au fost prinse degetele mainii drepte cu portiera, ca Boureanu i-a rasucit mana stanga, i-a rupt camasa uniformei si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni traumatice care pot necesita un numar de 15-20 zile de ingrijiri medicale.

Einstein cu epoleti

Informatia s-a dovedit falsa. Din proces, la instanta, cel putin pana acum, rezulta ca Dorin Iamandi, coleg de echipaj cu politistul Andrei Ovidiu, nu a patit nimic. Nica nimicuta! Nu tu deste rupte, nu tu maini sucite, nimic. Nici macar un cuvant insultator la adresa lui. Zic asta pentru ca, la manie, omul mai scapa cate o mascara, nu stiu, il face pe ala intelectual rasat, filosof pe prispa de la Hamangia sau ii spune pe fata, „Ba, Einstein cu epoleti!” Eu cred ca e vorba de o conjunctura defavorabila. Nici Cristian Boureanu nu a fost inspirat, nici Dorin Iamandi nu a avut noroc. Dar demersurile politistului asta, doar spectator la incident, vor intra in antologia pretentiilor absurde. Desi Boureanu nu l-a faultat nici la deontologie, nici la perspicacitate, la traversatul pe dungi si nici la fizic, politistul vrea 50.000 de euro daune morale. Iote asa, pen’ca i-a provocat un stres de neimaginat. Ca toti politistii sensibili, cu suflet de poet, el n-a putut suporta sa vada asemenea scene, de o duritate iesita din comun. E de ajuns sa vezi o bluza de la uniforma rupta, ca sa te marcheze pentru tot restul vietii. De aia, zice el, a suferit traume cumplite, care-l impiedica sa mai lucreze cu publicul. Traume unde, nene, la fluierat cand trec pietonii pe rosu?

Ingrijiri medicale pentru camasa

Acum, ma gandesc si eu ca tot omul. Daca asta vrea 50.000 de euro doar pentru ca a privit cum peisajul stradal a fost ciufulit, celalalt, Andrei Ovidiu, care i-a rupt lui Boureanu maxilarul, cat o sa vrea? Cat poate cere pentru ca „portocalele” i-au fost zdruncinate? Chiar, cat poate cere un politist daune pentru ca, in vreo actiune speciala, este in asa hal de tavalit incat sta vreo doua luni cu oasele prinse in sarme? Cand isi ia o ranga in cap sau peste picioare? Ce frumos suna, 20 de zile de ingrijiri medicale. Poate pentru ingrijirea camasii, ma gandesc. Si ma mai gandesc – nu stiu de ce tocmai acum – la cantecul lui Andries: „Militienii, militienii, linistea noastra vegheaza/Pasii ne-ndrumeaza/Si ne ocroteaza”!

author avatar
Valentin Boeru
744 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger