AcasăNewsPolitia din Koln: Aproape toti agresorii sunt straini

Politia din Koln: Aproape toti agresorii sunt straini

Protest al femeilor germane dupa marsaviile savarsite in Koln

Cvasi-totalitatea suspectilor in cazul violentelor, in special cele sexuale, care au ingrozit orasul german in noaptea Anului Nou sunt persoane de origine straina, in special solicitanti de azil sositi in ultimele luni in Germania, a declarat ieri ministrul regional de Interne.

Protest al femeilor germane dupa marsaviile savarsite in Koln

”Atat din declaratiile martorilor cat si din rapoartele politiei locale si din descrierile politiei federale rezulta ca persoanele care au comis aceste infractiuni sunt aproape exclusiv de origine imigranti”, a declarat Ralf Jager, ministrul de Interne regional al landului Renania de Nord-Westfalia, informeaza RTBF. ”Mai multe elemente indica faptul ca este vorba de persoane originare din Africa de Nord si din lumea araba(…) Printre suspecti sunt si refugiati veniti la noi de anul trecut”, a indicat Jager. In total, aproximativ o mie de oameni s-au adunat in noaptea Sfantului Silvestru, in fata garii din Koln, printre care numerosi refugiati. Violente au izbucnit, in special agresiuni sexuale si talharii, Ralf Jager estimand ca actiunea politiei ”a fost inacceptabila” si admitand ca autoritatile nu au dispus de ”o imagine de ansamblu” asupra evenimentelor din 1 ianuarie. Insa Jager a atras atentia asupra stigmatizarii strainilor, care nu face altceva decat sa dea apa la moara extremei drepte. Pe de alta parte, ministrul Justitiei, Heiko Maas, a declarat ca violentele de la Koln au fost foarte posibil coordonate si planificate. ”Cand o astfel de hoarda se aduna pentru a incalca legea, acest lucru pare, sub o forma sau alta, o actiune planificata. Nimeni nu ma va convinge ca violentele nu au fost coordonate sau planificate, a declarat ministrul social-democrat. Politia din Koln a indicat , duminica, un bilant de 516 plangeri in urma violentelor din noaptea Anului Nou, 40% fiind depuse pentru agresiuni sexuale. 19 persoane sunt considerate deocamdata suspecte in cazul acestora. Pe de alta parte, politia l-a arestat, sambata, pe un marocan (19) suspectat de furturi de telefoane in acea noapte. Peste un milion de solicitanti de azil au ajuns anul trecut in Germania.

Cancelarul isi anuleaza vizita la Forumul de la Davos

In plin scandal pe tema refugiatilor, cancelarul Angela Merkel a decis anularea vizitei sale la Forumul economic mondial de la Davos, ce va avea loc in 20 ianuarie in Elvetia, informeaz Financial Times citat de Sputnik. Vizita lui Merkel a fost anulata urmare a agravarii situatiei din Germania. Angela Merkel a declarat ca evenimentele din Koln, care au starnit indignare in toata lumea,  ar putea avea consecinta inasprirea legislatiei privind refugiatii in Germania.

Papa Francisc cere Europei sa ramana deschisa

Suveranul Pontif a cerut, ieri, Europei sa ramana primitoare in ciuda amenintarilot teroriste, intr-un discurs esential consacrat emigrantilor in cadrul caruia a evocat ”tipatul” celor de fug de ”barbarii de nedescris” si de ”mizerie extrema”, informeaza cotidianul 20 Minutes. Valul migrator actual ”pare sa surpe bazele acestui spirit umanist pe care Europa il apara mereu” dar acest lucru nu trebuie sa o impiedice sa ramana ”un far al umanitatii”, a spus Papa Francisc, avertizand asupra ”fricii care impinge a-l vedea pe celalalt ca un pericol sau ca un dusman”.

Mein Kampf, best-seller in lumea musulmana

In timp ce reeditarea singurei carti a lui Adolf Hitler creaza polemici in Europa, ea continua sa ramana un best-seller in lumea musulmana, informeaza Le Point. In Occident, cartea nu poate fi expusa in vitrinele librariilor si trebuie vanduta insotita de un avertisment de opt pagini cu privire la pericolul ”renasterii urii rasiale”. Insa editorii din tarile musulmane nu iau acest gen de precautii. In Cairo, Damasc, Erbil sau Kurdistanul irakian, Mein Kampf se vinde la vedere (in general editii pirat) si in numeroase exemplare. De altfel, atacurile lui Hitler impotriva evreilor incanta confreria Fratilor Musulmani. Creata in 1928 in Egipt de catre Hassan al-Banna, confreria a fost sprijinita financiar de nazisti, via Alfred Hess, fratele lui Rudolph Hess.

author avatar
Tudor Borcea
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger