AcasăNewsPolitia din Arabia Saudita confisca tot ce e rosu dupe interzicerea "Valentine's...

Politia din Arabia Saudita confisca tot ce e rosu dupe interzicerea „Valentine’s Day”

Marti, florarii si-au ascuns trandafirii rosii si magazinele de cadouri ursuletii rosii de plus de frica politiei religioase care a interzis sarbatorirea Sfantului Valentin in Arabia Saudita.

Ambalajele de cadouri cu inimioare au fost de asemenea retrase de pe standurile regatului ultraconservator.Din cauza acestor restrictii, pretul trandafirilor rosii a atins marti 70 de riali pe bucata, de aproape zece ori pretul lor obisnuit, a declarat un florar. „Afacerile au mers in gol”, a remarcat un florar din Ryad, Ershad Hussein, al carui butic a ramas deschis in timpul zilei. Un tanar vindea trandafiri rosii la o intersectie din Ryad, in timp ce pretindea ca se teme de posibile patrule ale politiei religioase, conform unui jurnalist AFP.

Muftiul, cea mai inalta autoritate religioasa, a emis o fatwa (edict religios) care interzice sarbatorirea Sfantului Valentin deoarece este vorba de o sarbatoare „crestina si pagana”. Ca in fiecare an, Comisia pentru promovarea virtutii si prevenirea viciului (politia religioasa) urmareste tot ce este de culoare rosie in patiserii, florarii sau in magazinele de cadouri indiferent daca este vorba de trandafiri, ciocolata sau animale de plus din ce in ce mai populare.

Avertizarile politiei religioase au avut efect asupra unui proprietar al unui lant de magazine de flori, care a anuntat ca magazinele sale vor fi inchise timp de doua zile, conform unui site de informatii local, Sabq.

Acesta a afisat pe fatadele celor opt magazine din Jeddah (vest) si din provincia Aassir (sud) pancarte care anuntau ca „magazinul este inchis pentru a boicota erezia” Sfantului Valentin, conform siteului.

In pofida acestor interdictii, anumiti tineri nu au ezitat sa se afiseze noaptea cu ursuleti de plus rosii pe capota masinii.

author avatar
Ciprian Purice
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger