AcasăNewsPolitia dezvaluie care sunt anvelopele bune pentru la iarna

Politia dezvaluie care sunt anvelopele bune pentru la iarna

Agentii de circulatie vor incepe sa verifice minutios anvelopele masinilor

Dupa ce in ultima vreme au aparut diverse informatii care se bateau cap in cap cu privire la tipurile de anvelope acceptate pentru perioada de iarna, Inspectoratul General al Politiei Romane face precizarile necesare. Interesant este, totusi, ca aceste clarificari vin destul de tarziu, dupa ce, timp de cateva saptamani bune, zeci de  mii de romani au cumparat la greu marfa despre care pot afla acum cu stupoare ca nu mai au ce face cu ea.

Agentii de circulatie vor incepe sa verifice minutios anvelopele masinilor

Astfel, prin Ordonanta Guvernului nr 5 din luna ianuarie a acestui an au fost modificate prevederile privind circulatia pe drumurile publice, introducandu-se obligativitatea dotarii cu anvelope de iarna care sunt definite in conformitate cu Directivele si Regulamentele Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite.

In acest context, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, acestea trebuie sa fie obligatoriu inscriptionate cu unul dintre simbolurile „M+S” , „M.S.” , „MS” sau „M&S”.

De remarcat ca nu se include in acesta categorie, sub nici o forma, anvelopele marcate numai cu inscriptia „all seasons”.

De asemenea, IGPR  reaminteste ca prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, nefacand referire la o anume perioada a anului.

Amenda pentru cei prinsi de agentii de circulatie fara anvelopele corespunzatoare este prevazuta in clasa a IV – a de sanctiuni ( de la 9 la 20 de puncte – amenda, respectiv  intre 603 si 1 340 lei), iar sanctiunea contraventionala este insotita si de masura retinerii certificatului de inmatriculare.

In plus, in perioada imediat urmatare, Directia Rutiera va declansa o ampla operatiune de verificare a respectarii acestor prevederi, dar controalele politistilor vor implica si respectarea dimesiunilor anvelopelor, in conformitate cu  cele inscrise in talon autoturismului.

author avatar
eNational
1.030 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger