AcasăNewsPolitia americana se militarizeaza

Politia americana se militarizeaza

Cu o asemenea dotare blindata, politistul devine soldat

Homeland Security (DHS) mai achizitioneaza inca 21,6 milioane de gloante, care se adauga celor 1,6 miliarde deja achizitionate in ultimele zece luni.

Cu o asemenea dotare blindata, politistul devine soldat

Acum, agentia federala „suprema” in ceea ce priveste securitatea SUA are munitie pentru un razboi care ar putea tine si 30 de ani. Pentru comparatie, in timpul actiunilor de lupta din Irak, soldatii americani au consumat 5,5 milioane de gloante pe luna. O asemenea cantitate de munitie arata ca DHS se teme de revolte, mascate, oficial, sub denumirea „cresterea riscului de actiuni teroriste acasa”.

Primele solicitari de achizitie de munitie au fost onorate de Evian Group, o companie care s-a format doar cu cinci zile inainte de a fi formulata comanda. In timp ce autoritatile federale se straduiesc sa dea legi mai rapide pentru dezarmarea populatiei, politia se inarmeaza la greu. Anul trecut, DHS a elaborat un proiect prin care politia sa fie transformata in „forte politienesti” in marile orase, adica sa fie militarizata, antrenata si dotata corespunzator.

author avatar
Adina Mutar
484 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger