AcasăNewsPolitia: Adrian Nastase nu executa din pedeapsa cu inchisoare cat timp se...

Politia: Adrian Nastase nu executa din pedeapsa cu inchisoare cat timp se afla la Spitalul Floreasca

Perioada in care fostul premier sta in spital nu este considerata perioada de incarcerare pe motiv ca procesul verbal nu a fost intocmit si el nu se afla intr-un penitenciar.

Politistii au precizat, duminica, faptul ca perioada in care Adrian Nastase va sta internat in spital nu va fi considerata perioada de incarcerare.

Acestia au anuntat, printr-un comunicat, ca, atat timp cat procesul verbal de incarcerare nu a fost intocmit si fostul demnitar nu este inchis intr-un spatiu de detentie sau intr-un penitenciar, Adrian Nastase nu executa din pedeapsa de doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul Calitatii”.

„Deoarece, conform Codului de Procedura Penala, nu a fost intocmit procesul verbal de incarcerare si persoana mentionata in mandatul de executare nu a fost incarcerata intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar, se considera ca procedura de executare a mandatului nu a fost incheiata si sunt continuate demersurile pentru punerea sa in aplicare”, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei, citat de Realitatea TV.

In plus, Politia le-a trimis medicilor o scrisoare prin care cere detalii referitoare la starea de sanatate a fostului premier, astfel incat, atunci cand va fi posibil, acesta sa fie transferat in spitalul penitenciarului Rahova.

Adrian Nastase este internat in spital dupa ce, miercuri, a incercat sa se sinucida, la cateva ore dupa ce magistratii de la Inalta Curge de Casatie si Justitie l-au condamnat la doia ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul calitatii”.

author avatar
Ionut Zgimbau
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger