AcasăNewsPolitia a inceput evacuarea taberei Occupy Wall Street din New York

Politia a inceput evacuarea taberei Occupy Wall Street din New York

Politia a inceput sa evacueze, marti dimineata, manifestantii impotriva Wall Street dintr-o piata din New York, unde a inceput miscarea de protest, relateaza AFP.

Accesul in piata este interzis, aceasta fiind baricadata complet cu bariere metalice. Politia a lansat de mai multe ori la difuzoare un mesaj inregistrat, invitand manifestantii sa isi stranga corturile si materialele.

„Totul trebuie ridicat imediat. Daca refuzati sa va strangeti corturile si sa plecati, veti fi arestati. Imediat ce totul va fi strans, puteti reveni”, precizeaza politia. In jurul orei 02.00 (09.00 ora Romaniei), majoritatea celor catorva sute de militanti reuniti in piata Zuccotti au plecat si a ramas doar un grup mic in centrul pietei, incercuit de politisti.

Politistii au luat manifestantii in camioane, in timp ce angajatii municipali imbracati in verde dezasamblau corturile si panourile instalate de militanti. Protestatarii ramasi la fata locului s-au refugiat in centrul parcului, unde se afla bucataria. Unul dintre ei agita un drapel american. „Acesta nu este decat inceputul”, a declarat Mia Costa, o manifestanta care a parasit piata la scurt timp dupa ordinul de evacuare. „Ne vom reuni in piata Foley”, a adaugat ea.

La doua strazi departare, in spatele baricadelor si a unui important dispozitiv al politiei, se aflau cateva sute de persoane scandand sloganuri ostile primarului Michael Bloomberg. Acesta a publicat un comunicat scurt cerandu-le manifestantilor sa evacueze piata.

„Ocupantii parcului Zuccotti trebuie sa plece temporar si sa isi stranga corturile si saltelele. Se vor putea intoarce dupa ce parcul va fi curatat”, a precizat primarul. „Noi suntem cei 99 la suta”, „politie, protejeaza-i pe cei 99 la suta”, scandau manifestantii reuniti la doua strazi de piata.

Aproximativ zece manifestanti au fost arestati si imbarcati intr-o furgoneta a politiei, a constatat AFP. Zeci de angajati municipali, care se ocupa de operatiunile de curatare a zonei, aruncau corturile si celelalte obiecte in containere imense.

author avatar
Ciprian Purice
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger