AcasăNewsPolitele obligatorii de asigurare pentru locuinte se vor gasi la primarii

Politele obligatorii de asigurare pentru locuinte se vor gasi la primarii

politele-obligatorii-de-asigurare-pentru-locuinte-se-vor-gasi-la-primarii-foto-i-stiri.roPolitele obligatorii de asigurare pentru locuinte se vor gasi la primarii

Societatea care emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor, PAID, va incheia protocoale de colaborare cu primariile si alte autoritati pentru vanzarea acestora si estimeaza ca cinci milioane de cladiri, reprezentand 60% din fondul locativ, nu sunt asigurate.

politele-obligatorii-de-asigurare-pentru-locuinte-se-vor-gasi-la-primarii-foto-i-stiri.ro
Politele obligatorii de asigurare pentru locuinte se vor gasi la primarii

„In sedinta de marti, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis ca societatea de asigurare Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sa se implice in mod direct in vanzarea asigurarilor obligatorii ale locuintelor pe care le emite, denumite polite PAD. PAID va realiza acest lucru prin incheierea de protocoale de colaborare cu autoritatile statului sau alte entitati implicate in gestionarea programului national de asigurare obligatorie a locuintelor (cum ar fi primariile, asociatiile de proprietari etc.), astfel incat proprietarii de locuinte sa poata incheia direct la acestia politele obligatorii PAD„, se arata intr-un comunicat al CSA.

Masura vizeaza cresterea numarului de locuinte asigurate impotriva dezastrelor naturale – cutremure, alunecari de teren si inundatii.

Proprietarii de locuinte sunt obligati sa isi asigure locuintele impotriva celor trei riscuri naturale, fie prin incheierea unei polite obligatorii PAD, emisa de PAID), fie printr-o asigurare facultativa, emise de alte companii de profil.

Companiile autorizate sa vanda polite de asigurare obligatorie sunt cei 13 actionari ai Pool-ului, respectiv ABC Asigurari, Astra Asigurari, ARDAF, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Platinum Asigurari si Uniqa Asigurari.

Pana la 4 iulie PAID a emis peste 600.000 de polite PAD.

Detinerea unei polite de asigurare impotriva riscurilor naturale va fi obligatorie de vineri. Lipsa acesteia va fi sanctionata de catre primarie cu amenda de pana la 500 de lei.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
532 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger