AcasăNews Polițaii pot reveni la perioada „atribuțiilor sporite”: proiectul a primit raport de...

 Polițaii pot reveni la perioada „atribuțiilor sporite”: proiectul a primit raport de adoptare

Proiectul prin care poliţistul are voie să folosească mijloace de constrângere prin forţă fizică sau neletale pentru imobilizare, în scopul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, a primit raport de adoptare în Comisiile juridică şi de apărare ale Camerei Deputaților.

Sursa foto Facebook

Comisiile Juridică, de Disciplină şi imunităţi și pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, ale Camerei Deputaţilor, au ales – cu 23 de  voturi „pentru” – sub raport comun de adoptare a legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice. Proiectul de lege le aparține lui Carmen Dan și Florin Iordache (supranumit ministrul „Altă întrebare”), ministrul de Interne, respectiv vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Deputaţii în plen îl vor vota miercuri.

Printre amendamentele adoptate vor fi incluse prevederea prin care poliţistul poate aplica „procedee de autoapărare sau imobilizare, cătuşe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor superioare şi/sau inferioare, denumite în continuare mijloace de imobilizare; mijloace neletale; arme albe şi de foc, mijloace adecvate”.

Un alt amendament al UDMR, adoptat de comisiile reunite, este cel care vizează faptul că poliţistul ar avea obligaţia ca persoanei pe care o încătuşează să îi fie acoperită faţa. PSD a eliminat prevederea adoptată de Senat prin care organele legii să utilizeze mijloace adecvate pentru a opri şi pătrunde în vehicule sau pentru a pătrunde în orice spaţii închise cu scopul de a scoate persoana urmărită.

O altă modificare la legea adoptată de Senat este şi cea prin care poliţistul este constrâns să efectueze controlul corporal numai în scopul confiscării bunurilor interzise la deţinere pentru probe, a armelor, printre altele. În schimb, le va fi luat „un deget” și polițiștilor: aceștia vor fi constrânşi să efectueze legitimarea doar asupra persoanelor ce sunt suspectate că au încălcat legea.

Sursa foto Facebook
author avatar
Filip-Mihael Bodoc
594 afisari

4 COMENTARII

  1. Sa vedeti acum frati romani cum o sa fie trantit Nastase pe ciment direct si incatusat ca in Sua iar daca maraie ceva o sa se trezeasca cu fasole in stomac. Domnul Goarna mi martor.

  2. Se vede mai apoi in poza o reclama #Farapenali iar jandarmii apara hotia in loc sa cinsteasca reclama?

  3. @Remarcați și faptul că ăștia de fac propuneri precum cele relatate de articol nu au avut în programul electoral, votat de alegători, propuneri precum cele la care face referire articolul, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger