AcasăNewsPoleiul continua sa dea batai de cap. Atentionari nowcasting pentru mai multe...

Poleiul continua sa dea batai de cap. Atentionari nowcasting pentru mai multe judete

Participantilor la trafic – soferi si pietoni deopotriva – li se recomanda sa circule cu mare atentie, in urmatoarele ore, avand in vedere ca poleiul se va semnala in mai multe judete, din zone diferite ale tarii.

Astfel, din cate se mentioneaza intr-o atentionare nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, specialistii de la  Administratia Nationala de Meteorologie precizeaza ca fenomenul se va semnala in judetul Bistrita Nasaud, situat in nordul tarii.

De dimineata incepand si pana la pranz, mai precis pana la ora 12, exista posibilitatea sa apara poleiul, dar si sa se semnaleze ceata -fenomen care cauzeaza reducerea vizibilitatii- in cateva judete din centrul Romaniei, mai exact Sibiu, Brasov, Alba, dar si in Mures, cu mentiunea ca fenomenele amintite pot aparea si pe drumurile nationale, europene aferente, dar si pe autostrada ce strabata judetul Alba.

Nu in ultimul rand, o astfel de atentionare nowcasting, valabila pana la ora 13, vizeaza judetele Caras-Severin si Arad. Meteorologii spun ca in intervalul mentionat se pot produce precipitatii mixte, ce favorizeaza depunerea de polei.

Ca urmare a faptului ca vremea continua sa fie urata, iar carosabilul si trotuarele alunecoase, pe alocuri, e bine sa circulati cu prudenta, pentru a evita orice incident de natura sa va pna sanatatea in pericol.

sursa foto: aradon.ro

author avatar
Cristina Stefan
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger