AcasăNewsPolei in Bucuresti si 10 judete - meteorologii au emis COD GALBEN

Polei in Bucuresti si 10 judete – meteorologii au emis COD GALBEN

UPDATE 2: Avertizarea nowcasting COD GALBEN- prin care se anunta depuneri de polei- a fost prelungita pana la ora 16, pentru Capitala si judetele Ilfov, Ialomita si Calarasi, din cate precizeaza ANM.

UPDATE 1: Atentionarile nowcasting COD GALBEN au fost prelungite. Astfel, meteorologii mentioneaza faptul ca, pana la ora 14, cel putin, se vor semnala precipitatii, predominant sub forma de ploaie, care duc la depuneri de polei, atat in Capitala, cat si in  judetele Ilfov, Calarasi, Ialomita, Giurgiu si Teleorman, la nivel local, precum si in mare parte a judetelor  Dolj si Olt, precum si drumurile nationale si europene aferente acestora din urma.

–-

Mare atentie cum mergeti, avand in vedere ca trotuarele pot fi acoperite cu un strat subtire de gheata, dar si cum conduceti, poleiul, fenomenul meteo care face ca suprafata carosabila sa devina alunecoasa, favorizand deraparea, fiind prezent in mai multe zone din tara, pana catre pranz!

Atat Capitala, cat si 10 judete din sudul tarii se afla, la aceatsa ora, sub incidenta unor atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r)  COD GALBEN de polei, fenomen ce poate aparea ca urmare a precipitatiilor care cad inca de la primele ore ale zilei, pe fondul incalzirii usoare a vremii.

In timp ce Bucurestiul si cateva judete din apropierea Capitalei, respectiv Ilfov si Ialomita, precum si Dambovita, Calarasi si Prahova se afla sub o astfel de atentionare pana la ora 10, meteorologii anuntand precipitatii mixte care determina depuneri de polei, in mare parte a judetelor Dolj si Olt, precum si in sudul judetului Valcea, precipitatiile predominant sub forma de ploaie, ce pot favoriza aparitia fenomenului mentionat, se vor produce, din cate anunta Administratia Nationala de Meteorologie, pana catre ora 11.

De asemenea, pana la pranz, mai exact la ora 12, alte doua judete din sud, respectiv Teleorman si Giurgiu, vor avea in peisaj precipitatii, predominant sub forma de ploaie, care pot duce la aparitia poleiului.

sursa foto: vesttv-resita.ro

author avatar
Cristina Stefan
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger