AcasăNewsPOKEMON GO, noua isterie mondiala sau cum se fac banii

POKEMON GO, noua isterie mondiala sau cum se fac banii

Mania Pokemon Go a cuprins lumea intreaga, din Asia pana in America, iar de cateva zile isi intinde umbra si asupra Europei. Inventia japonezilor de la Nintendo nu mai este un simplu joc pe telefon, deja se vorbeste ca Pokemon Go poate deveni un instrument de marketing pentru brandurile de top.

  • In doar sapte zile de la lansarea sa in SUA, Pokemon Go a strans 65 de milioane de utilizatori. Mai multi decat are Twitter!
  • Fanii Pokemon Go petrecut mai mult timp pe acest joc decat pe Instagram, WhatsApp, Snapchat sau Facebook Messenger, arata un studiu „SimilarWeb”.

„L’inizio Pizza Bar” este un restaurant din Long Island (New York) si primul care a stiut sa se foloseasca de interesul pentru acest joc. Directorul barului a cumparat 12 „monstruleti de buzunar” cu numai 10 dolari, scrie New York Post. Efectul s-a vazut imediat: o crestere cu 75% a vanzarilor in timpul weekend-ului, datorata activarii unei functii care atrage in magazin personaje virtuale Pokemon. In acest fel, utilizatorii aflati prin apropiere in cautare de „monstruleti” trec pragul „L’inizio Pizza Bar”.

  • Pokemon Go este un joc gratuit, care implica gasirea si capturarea de personaje virtuale Pokemon in diferite locuri din viata reala. Practic, utilizatorii se muta din digital in lumea fizica prin intermediul camerei video a telefonului.

Pericol pentru marketingul online

Nu toata lumea se bucura de interesul urias din jurul Pokemon Go, caci japonezii par sa fi luat paninea de la gura specialistilor in marketing online. Micii comercianti incep sa apeleze tot mai des la jocul Nintendo pentru a-si atrage clienti, in acelasi timp redirectionand catre Pokemon Go cheltuielile de marketing. Teama de aceasta aplicatie au inclusiv gigantii Living Social, Groupon sau Foursquare. Primii nu au dorit sa comenteze impactul Pokemon Go asupra pietei de publicitate, in timp ce Foursquare crede ca este prematur pentru a se calcula efectele acestei lovituri.
Jeremiah Rosen, directorul agentiei de publicitate Reason2Be, din New York, pune popularitatea jocului pe …nostalgia utilizatorilor: „Toti cei nascuti in anii 1980 si 1990 au crescut cu aceste desene animate create de Nintendo. Sunt abordabile, de aceea numarul utilizatorilor a crescut de la zero la cateva milioane in primele zile. Joaca Pokemon Go si vad McDonald’s sau Home Depot in aceasta cultura”.

Ce impact: actiunile Nintendo au crescut cu 50%!

In numai o saptamana de la lansarea Pokemon Go, actiunile companiei Nintendo au inregistrat o crestere spectaculoasa, de peste 50%. Joia trecuta, titlurile Nintendo au inregistrat la Bursa din Tokyo un avans de 16%, astfel incat la inchiderea sedintei de tranzactionare de vineri cresterea generala era de 56%. Pokemon Go a generat deja venituri de ordinul milioanelor de dolari, dar estimarile arata ca, pana in 2018, profitul generat de acest joc va fi de 130 de miliarde de euro!
In esenta, jocul este gratuit, insa utilizatorul este stimulat sa plateasca daca vrea sa adauge anumite functii suplimentare, cum ar fi hrana „monstruletii” capturati.

Pericole ascunse: copii rataciti, accidente

Cu toate ca vorbim despre un joc pentru telefoanele mobile, Pokemon Go se poate dovedi periculos pentru anumiti utilizatori. Cum? Pai, in lume deja au aparut cazuri de copii rataciti, plecati de acasa in cautarea pokemonilor. Unii dintre ei au fost descoperiti intr-o mina parasita!
Altii au patit-o si mai rau, fiind jefuiti in timp ce cascau ochii dupa aceiasi „monstruleti”, sau cazul unei femei care in locul mult doritului pokemon a dat peste …un cadavru! Au existat si situatii in care pokemonii s-au ascuns in curtea vecinului, iar acesta nu a gasit tocmai interesanta cautarea de comori prin ograda sa si a chemat politia, reclamand o violare de proprietate.
Presa din State a sintetizat toate aceste probleme, aratand cum un fanatic al Pokemon Go si-a anuntat pe Facebook plecarea la vanatoare de pokemoni si, in lipsa, hotii i-au spart casa.

  • Departamentul de Stat al SUA a reactionat la isteria Pokemon Go: le-a cerut tinerilor sa nu mai intre in unitatile militare caci niciun pokemon nu se ascunde acolo. Si s-ar putea sa dea peste alti „monstruleti”, unii mai mari, imbracati in verde si cu pusti mitraliera pe umar.

Vanatoarea de pokemoni, sport olimpic?!

Primarul din Rio de Janeiro a cerut ca Pokemon Go sa fie disponibil si in Brazilia pe perioada Jocurilor Olimpice (5 – 21 august). Mai mult, noteaza ziaristii din Tara Cafelei, vanatoarea de pokemoni in locuri din viata reala, ca stanca Pao de Açúcar sau plaja Copacabana, ar putea deveni sport olimpic, o astfel de propunere fiind trimisa catre CIO.
„Alo, Nintendo! Mai sunt 23 de zile pana la Jocurile Olimpice de la Rio. Lumea intreaga va veni aici. Veniti si voi!”, a scris edilul Eduardo Paes pe pagina sa de. Primarul din Rio de Janeiro a adaugat mesajului cateva fotografii in care se vad personaje Pokemon in diverse locuri din „Cidade Maravilhosa” (Orasul minunat, cum ii spun localnicii), printre care plaja Ipanema,  parcul Madureira sau Muzeul Zilei de Maine.

Cum poti descarca Pokemon Go

Pokemon Go a ajuns in Europa de doar cateva zile, Germania fiind prima tara unde s-a facut lansarea. Din cauza interesului urias, in Marea Britanie s-a amanat lansarea pana cand cei de la Nintendo vor pregati terenul. Totusi, multi utilizatori au reusit sa instaleze jocul, descarcandu-l de pe servere din SUA ori Australia.
„National” va invata sa faceti acelasi lucru, in functie de dispozitivul pe care il folositi.

Pasi de urmat pentru iPhone

  • 1. App Store -> Featured tab -> scroll down -> click Apple ID -> click Sign Out
  • 2. Settings > General > Language&Region -> bifati US ori Australia
  • 3. Alegeti sa descarcati orice aplicatie gratuita, moment in care vi se va cere sa creati un nou Apple ID. La facturare, bifati None
  • 4. In App Store cautati jocul Pokemon Go si instalati-l.

Pasi de urmat pentru Android

  • 1. Descarcati Pokemon Go in format APK de pe site-uri precum APKPure.com. Daca nu functioneaza, descarcati fisierul pe un calculator, apoi conectati telefonul la PC printr-un cablu USB si copiati fisierul in folderul Donwloads
  • 2. Pe telefon, accesati Settings -> Security si permitati sa fie instalate aplicatii din surse necunoscute
  • 3. Instalati jocul direct din folderul Downloads
  • 4. Dupa instalare, pentru siguranta, debifati din Settings optiunea privind aplicatiile din surse necunoscute
author avatar
National
502 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger