AcasăNewsPokemon Go a ajuns in Romania!

Pokemon Go a ajuns in Romania!

Pokemon Go, jocul care foloseste principii de realitate augumentata si care a facut furori in special in Statele Unite, este acum disponibil si in Romania.

Incepand de sambata dupa-amiaza, Pokemon Go este disponibil in 26 de tari europene, printre care si Romania. Jocul a fost lansat initia pe 6 iulie, in Australia si Statele Unite, transformandu-se instant intr-un adevarat fenomen social. In Pokemon Go, jucatorii trebuie sa prinda, sa antreneze si sa bata alti pokemoni, toate acestea pe baza realitatii augumentate care suprapune planul virtual, cu elementele ce tin strict de aplicatie, cu harta reala a zonei in care se afla utilizatorul. Pentru a juca, este necesara logarea cu contul Google, actiune care ii va oferi producatorului acces la o multime de date personale. Jucatorul este intampinat de personajul virtual Professor Willow, responsabil de primele indicatii, dupa care poate lua orice directie si prinde orice pokemon apare pe harta. Practic, Pokemon GO a putut fi jucat in Romania de ieri dimineata.

Emiratele Arabe Unite spun ca Pokemon e spion

Emiratele Arabe Unite au avertizat vineri in legatura cu o posibila utilizare cu rea intentie a jocului Pokemon Go, susceptibil de a fi folosit pentru a afecta telefoanele sau pentru a-i spiona pe jucatori. Aceasta tehnologie „violeaza intimitatea utilizatorilor” si ar putea incuraja „raufacatorii” sa propage virusi, a avertizat Autoritatea pentru reglementare in telecomunicatii (TRA) din Emirate. Utilizatorii ar putea fi spionati, a precizat Autoritatea, recomandandu-le adeptilor jocului sa nu utilizeze camera acasa sau in cercuri private.

Un joc controversat

Nebunia creata in jurul jocului Pokemon Go este considerata responsabila pentru cateva jafuri carora le-au cazut victime jucatori neatenti, insa pokemonii din joc au contribuit si la detensionarea relatiilor din unele comunitati si chiar i-au ajutat pe politisti sa aresteze un suspect periculos. Mai multe cimitire, printre care si Arlington National Cemetery, de la marginea Washingtonului, le-au solicitat gamerilor sa nu patrunda in aceste spatii in cautare de pokemoni. De asemenea, Muzeul american al Holocaustului a solicitat sa fie exclus din acest joc. In diferite orase din SUA, jucatorii aflati la vanatoare de pokemoni in zone mai retrase, din cartiere rau famate, au fost la randul lor vanati de infractori.

author avatar
Catalin Dumitrescu
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger