AcasăNewsPodul suspendat peste Dunăre de la Brăila ar urma să fie dat...

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila ar urma să fie dat în circulație în acest an. Când anume/Anunțul vine de la vârful Guvernului – VIDEO

Podul suspendat peste Dunăre ar urma să fie dat în circulație la finalul acestui an. Cel puțin asta reiese din ce a declarat, vineri, șeful Executivului.

După ce a mers în județul Brăila să vadă la fața locului cum arată stadiul lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre, premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul: „în decembrie vom avea acest pod în circulație”.

N-a trecut cu vederea întârzierea: „Trebuia predat anul trecut în decembrie”

„Am discutat toate elementele de detaliu și data de finalizare a lucrării. Este evident că, deși ne aflăm în întârziere, proiectul trebuia predat anul trecut în decembrie, avem garanții în acest moment de la constructor și beneficiar că se vor întreprinde toate demersurile și se vor executa lucrările astfel încât, în luna decembrie anul acesta, podul să poată fi dat în circulație. Este un proiect cu care ne mândrim”, a declarat Ciucă.

Șeful Guvernului a anunțat, totodată, că a stat de vorbă și cu constructorii. „Este singurul pod suspendat pe teritoriul țării noastre. Noi avem datoria să putem să asigurăm finanțarea, dumnealor să dezvolte lucrările, să învețe – este un aport al mai multor companii din mai multe țări, este foarte important ca inginerii noștri să poată să identifice și să deslușească alte dezvoltări tehnologice prin care să putem în viitor să dezvoltăm astfel de lucrări, de ce nu, cu forțele proprii”, a mai spus Nicolae Ciucă, vineri, 15 aprilie, în fața presei, după vizita la şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila.