AcasăNewsPodul suspendat de la Brăila, mai aproape de finalizare! Cum arată după...

Podul suspendat de la Brăila, mai aproape de finalizare! Cum arată după ce a fost montat ultimul segment de tablier – FOTO

podPodul suspendat de la Brăila, mai aproape de finalizare! Cum arată după ce a fost montat ultimul segment de tablier - FOTO / Foto: Facebook - Cristian Pistol

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila sau „Golden Gate de România”, cum a fost supranumit, a intrat într-o nouă etapă, după ce marți a fost montat ultimul segment de tablier metalic.

Constructorii dau asigurări că va fi deschis circulației din luna decembrie a acestui an.

Podul de la Brăila, fără acces pentru bicicliști și pietoni

„Prin montarea ultimului segment al tablierului metalic al Podului Suspendat Braila-Tulcea s-a încheiat cea mai importantă etapă a acestui proiect de infrastructură rutieră”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Segmentele au fost montate la o înălțime de 38 de metri și formează structura suprafeţei de rulare a podului de la Brăila. Acum că montarea lor a luat sfârșit, va începe operaţiunea de sudare a acestora în poziţia finală.

FOTO: CNAIR

Construcția seamănă cu Podul Golden Gate din SUA, deși este mai puțin înaltă. De asemenea, spre deosebire de podul american, pietonii și bicicliștii nu vor avea acces pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, cu toate că proiectul este prevăzut cu benzi adiționale pentru trafic pietonal.

Decizia a fost luată din motive care țin de siguranța acestora, a anunțat reprezentantul constructorului, confirmat ulterior și de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Podul de la Brăila va costa 500 mil. euro

Podul suspendat de la Brăila va asigura legătura dintre Brăila, aflată pe malul vestic al Dunării, și județul Tulcea, situat pe partea estică. Podul și drumurile de legătură vor spori viteza și siguranța călătoriilor între Regiunea Nord-Vest a României și Marea Neagră, precum și către vecinii Republica Moldova și Ucraina.

Pentru construcţia Golden Gate de România, Comisia Europeană va asigura din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) o finanțare de 363 de milioane de euro.

author avatar
Andreea Vlad
560 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger