AcasăNewsPodul peste Dunăre de la Brăila intră în reparaţii, imediat după deschidere?...

Podul peste Dunăre de la Brăila intră în reparaţii, imediat după deschidere? Asfaltul, plin de denivelări

Podul de la Brăila și A7, miza CNAIR...

Nici nu s-a deschis bine, că au apărut deja primele probleme la podul peste Dunăre de la Brăila. Pe toată lungimea lui, asfaltul s-a umplut de denivelări.

Șoferii sunt nemulțumiți, însă autoritățile susțin că denivelările au apărut tocmai din vina celor care nu respectă restricțiile de tonaj.

CNAIR dă vina pe şoferi

Autoritățile susțin că problemele ar fi apărut tocmai din cauza șoferilor, pentru că nu au respectat restricțiile de tonaj, din zilele cu temperaturi caniculare. Și au dat asigurări că vor fi remediate de către constructor.

„Pe rampa de acces au apărut nişte denivelări. În principal, au fost identificate cauzele pentru care ele s-au produs, vorbesc aici despre o depăşire de tonaj.

Știţi că am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricţii de tonaj la 7,5 tone, restricţii care nu au fost respectate de operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri.

Aceste mici deficienţe vor fi remediate de către antreprenorul lucrării, astfel încât, la momentul recepţiei, la terminarea lucrărilor, nu vor mai fi niciun fel de probleme”, a declarat Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sorin Grindeanu comandă verificări

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că se vor face verificări şi se va stabili motivul care a dus la apariţia de denivelări pe podul peste Dunăre, precizând că lucrarea este în garanţie.

„Aceste instituţii, fie că e vorba de ISCTR, trebuie să verifice. Ştiu că domnul Pistol a făcut o cerere către ISCTR de acest tip.

Această lucrare este în garanţie, aşa cum bine ştiţi, şi această asociere trebuie să remedieze toate aceste probleme, mai ales că ne aflăm în perioada în care trebuie să demonteze macaralele, trebuie să termine drumul de pod, până la Jijila, care trebuie terminat, aşa cum bine ştiţi, până la sfârşitul acestui an„, a declarat Grindeanu.

author avatar
Andrei Ștefan