AcasăNewsPodul de la Cernavodă intră în reparații capitale. Cât vor dura lucrările

Podul de la Cernavodă intră în reparații capitale. Cât vor dura lucrările

podul de la cernavodaPodul de la Cernavodă intră în reparații capitale. Cât vor dura lucrările

Podul peste Dunăre de la Cernavodă reprezintă un pericol major pentru șoferi. Din 1987 și până acum, s-au făcut doar reparații de întreținere. Starea jalnică este ușor de sesizat: balustradele sunt ruginite, este plin de gropi și crăpături.

După zeci de reparații minore, podul care nici măcar nu mai poate fi cârpit intră în sfârșit în reparații capitalei, a anunțat Compania de Drumuri.

Lucrările vor începe în câteva zile și vor dura doi ani, potrivit ordinulului pentru începerea lucrărilor de reparații capitale la Podul Cernavodă pe A 2 – Autostrada Soarelui.

Conform constructorului, viaductul va beneficia de o garanţie de 60 de luni.

Valoarea lucrărilor, peste 66 de milioane de lei

Contractul de reabilitare a părţii rutiere prevede o serie de lucrări, printre care:

– înlocuirea hidroizolaţiei şi a căii pe partea carosabilă şi trotuare;

– înlocuirea sistemului rutier;

– înlocuirea parapetului pietonal şi direcţional;

– înlocuirea rosturilor de dilataţie;

– lucrări de reparaţii cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces şi la pile;

– lucrări de refacere a protecţiei anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât şi pe viaductele de acces.

Contractul semnat între C.N.A.I.R. și S.C. MARISTAR COM S.R.L. pentru realizarea acestor lucrări are o valoare de 66.847.689,39 Lei fără TVA, obiectivul fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile.

În două-trei săptămâni, Compania de Drumuri va anunța și câștigătorul licitației pentru reparații capitale la podul de la Fetești, peste brațul Borcea al Dunării, tot pe Autostrada Soarelui.

Restricții de circulație

În afara perioadei 15 iunie – 15 septembrie, lucrările de reabilitare se vor face cu restricții parțiale, fie închiderea unui sens și deviere pe sensul opus, fie restricție pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

Firma care se ocupă de reparaţii a precizat că în perioada sezonului estival vor fi executate doar lucrări care nu impun restricţii de circulaţie.

author avatar
Andreea Vlad
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger