AcasăNewsPodul Basarab luat la ochi de dezvoltatori

Podul Basarab luat la ochi de dezvoltatori

In jurul Podului Basarab ar putea fi construite noi cladiri de birouri

Incet, dar sigur piata terenurilor isi revine din amorteala. Daca in prima jumatate a acestui an cei mai activi au fost retailerii de bricolaj si discounterii, se pare ca o noua zona intra in atentia dezvoltatorilor de cladiri de birouri.

In jurul Podului Basarab ar putea fi construite noi cladiri de birouri

Dezvoltatorii de cladiri de birouri au cautat si ei terenuri, dar raman selectivi. In afara de CBD (Central Business District) si Floreasca-Barbu Vacarescu, o zona cautata a devenit Basarab, dupa inaugurarea podului din zona, arata reprezentantii Colliers International Romania intr-un raport. In tara, achizitiile pentru dezvoltarile de retail au fost cele mai frecvente. Hypermarket-urile, discounterii si magazinele de bricolaj au fost de departe cei mai activi cumparatori de terenuri, vizand orase cu peste 100.000 de locuitori sau cu 30-50.000 locuitori pentru formatele mici”, se arata in raportul citat.

Ce se asteapta?

A doua jumatate a acestui an ar putea aduce o intensificare a activitatii tranzactionale – mai multe tranzactii incepute in 2010 s-ar putea finaliza acum. De asemenea, ne putem astepta la o crestere a cererii, sustinuta de perspectivele bune de crestere economica care au readus Romania, si in special Bucurestiul pe agenda investitorilor, mai arata analiza.

Chiar daca pe acest segment cererea va creste, preturile terenurilor nu vor fi influentate semnificativ pe termen scurt si mediu, dar unii proprietari de terenuri, presati de banci pentru creditele facute, ar putea vinde la preturi mai mici terenurile pe care le detin. Aceste estimari sunt sustinute si de compania de consultanta DTZ Echinox, care sustine ca investitiile in segmentul imobiliar din Romania ar putea sa depaseasca 500 de milioane de euro. Oficialii DTZ Echinox estimeaza ca aproximativ 23,5 milioane de euro au fost tranzactionate pe piata din Romania in trimestrul al doilea din 2011, in sectoarele rezidentiale si de birouri.

 

author avatar
National
665 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger