AcasăNewsPocora: PSD a politizat consulatele! Numiri precum cea a lui Socaciu, sfidari...

Pocora: PSD a politizat consulatele! Numiri precum cea a lui Socaciu, sfidari la adresa romanilor!

Cristina Pocora

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, este de parere ca PSD a politizat consulatele Romaniei din strainatate.

Pocora a declarat miercuri ca numiri precum cea a lui Victor Socaciu la Montreal sunt „o sfidare la adresa cetatenilor romani de acolo”.

„Ultima numire si cea mai scandaloasa este cea a domnului Victor Socaciu, trimis in Canada in calitate de consul general al Romaniei la Montreal. Consideram ca astfel de numiri reprezinta o sfidare la adresa cetatenilor romani care locuiesc acolo, cetateni care au nevoie de asistenta si sustinerea statului roman si nu a partidului stat PSD„, a sustinut purtatorul de cuvant al PNL.

Ea a mentionat ca toti consulii generali sunt numiti de prim-ministru si ca majoritatea nici nu au experienta in domeniu.

Pocora a prezentat o lista a consulilor trimisi de Guvern in strainatate cu sprijin politic dupa ce au fost membri ai PSD sau apropiati acestora: Mihai Zaharescu (Africa de Sud), Mocanu Floricel Paul (Australia), Ovidiu Grecea (Brazilia), Marinescu Antonela (Canada), Pop Sabin (Frata), Boicu Geanina Mihaela (Spania), Popescu Marian (Spania), Mardare Radu Catalin (Spania), Steriu Alexandru (Spania), Vasiloni Trandafir Florin (Ungaria).

„Jumatate din consultatele Romaniei sunt ocupate de persoane fara statut diplomatic, in Italia sunt trei consuli generali, la Bolonia, Milano si Toronto, care nu sunt diplomati de cariera. 75% din consultarele romanesti din Italia si Spania nu sunt conduse de diplomati, ci de oameni de partid ai PSD”, a mai spus Pocora.

Cantaretul Victor Socaciu, fost deputat PSD, care conduce de un an Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, a fost numit de Guvern consul general al Romaniei la Montreal, in Canada.

author avatar
Andra Nesu
809 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger