AcasăNews"Pocaitul" Nelu Iordache, declaratie "bomba" la DNA!

„Pocaitul” Nelu Iordache, declaratie „bomba” la DNA!

Respectand intocmai principiul dominoului, banoasele afaceri cu statul derulate in ultima vreme de „regele asfaltului” Nelu Iordache se prabusesc acum una dupa alta. Insa principala grija a patronului ROMSTRADE si Blue Air nu mai este in niciun caz salvarea imperiului finaciar creat in atatia ani, ci iesirea, cu orice pret, de dupa gratii.

De dupa gratii, patronul ROMSTRADE cutremura lumea politica

Unde, dupa cum decurge ancheta, Iordache stie ca isi va mai putea petrece inca multe alte Sarbatori. Astfel ca, dupa ultima incercare nereusita a avocatilor de a obtine indulgenta instantei de judecata, sursele noastre sustin ca omul de afaceri si-ar fi schimbat radical strategia. Asa ca „Mosul” le-a adus procurorilor DNA o declaratie incendiara, care ar putea arunca in aer intreaga lume politica romaneasca.

Avansul, dat doar pentru plata comisioanelor

In urma plangerii catre OLAF a unor parteneri portughezi neplatiti la timp, Nelu Iordache s-a trezit cu procurorii anticoruptie scotocindu-i prin actele contabile ale firmelor detinute. Iar incercarile disperate ale acestuia de a obtine cercetarea sa in stare de libertate, inclusiv intalnirea de taina avuta cu putin inainte de arestare cu Viorel Hrebenciuc si dezvaluita in exclusivitate de „National”, s-au dovedit zadarnice. Asa ca opinia publica romaneasca si cea europeana deopotriva au fost tinute la curent, cu lux de amanunte, despre dedesubturile anchetei. Si astfel s-a aflat despre principala acuza adusa patronului ROMSTRADE, deturnarea a sase milioane de euro, bani din fonduri europene, pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac – Arad. Dar cu care Iordache ar fi cumparat de fapt un avion Boeing 707, precum si zeci de hectare de terenuri in Adunatii Copaceni, unde dorea sa faca un aeroport international privat. Numai ca, dupa nici macar o luna de la arestarea sa, Nelu Iordache pare sa se fi hotarat sa joace totul pe o singura carte. Asa ca, dupa cum sustin aceleasi surse, el si-ar fi surprins anchetatorii cu o declaratie socanta, si anume ca i s-a eliberat respectivul avans doar pentru a plati astfel comisioanele aferente primirii respectivului contract. Si ca afaceristul, nici daca ar fi vrut, nu ar fi putut lua vreun euro din cele sase milioane, intrucat banii „spalati” printr-o retea de firme „suveica” ar fi ajuns direct in conturile unor off shore-uri controlate din umbra de importanti oameni politici romani.

Totul sau nimic

Dupa cum au recunoscut in exclusivitate pentru „National” surse apropiate anchetei, declaratia omului de afaceri i-ar fi luat prin surprindere chiar si pe procurori. Care acum incearca sa verifice informatiile primite, pentru a se convinge daca totul nu este decat o „fumigena” aruncata de Iordache pentru a trage de timp. Sau, din contra, tocmai au primit o adevarata „bomba” ce poate arunca in aer lumea politica. Varianta in care, pe langa „coabitarea” cu  patronul ROMSTRADE, ar avea nevoie si de declaratiile altor miliardari abonati la contracte fabuloase cu statul, pentru a putea creiona schita modului in care acestia se revansau pentru favorizarea lor la castigarea licitatiilor. Iar dupa cum a declarat Iordache, o prima conditie era returnarea imediata a avansului primit oficial demararea lucrarilor incredintate, dar cu care de fapt se platea „comisionul politic”.

author avatar
Catalin Tache
5.364 afisari

2 COMENTARII

  1. cam in multe afaceri private cu cantec apare numele guzganului rozaliu hrebenciuc : bursa de la sibiu, romstrade, etc

  2. Acum asteptam si nume si dovezi ; poate se mai face putina curatenie in „grajdurile lui Augias” ale politicii romanesti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger