AcasăNewsPoarta Schengen, trantita in nasul romanilor

Poarta Schengen, trantita in nasul romanilor

Viviane Reding cere anularea unor decizii de politica interna luate de Romania

Comisia Europeana cere Romaniei sa anuleze actele normative emise in ultimele zile si ameninta ca romanii vor sta ani in sir in fata portilor inchise ale Schengen.

Viviane Reding cere anularea unor decizii de politica interna luate de Romania

Financial Times  a publicat recent declaratia comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, care ameninta Romania cu blocarea pe durata nedeterminata a accesului in Spatiul Schengen.

Reding incrimineaza deciziile luate de premierul Ponta, printre care o  ordonanta de urgenta care reduce atributiile Curtii Constitutionale si demiterea avocatului poporului.  „Daca nu vor fi asigurari foarte credibile si actiuni concrete din partea Guvernului roman in privinta restabilirii statului de drept in Romania, tara ar putea pierde ani intregi in procesul de integrare deplina in UE”, a avertizat Viviane Reding, referindu-se la accederea in Spatiul Schengen. Romania si Bulgaria se afla sub montorizarea UE in privinta sistemelor judiciare, iar daca actele normative incriminate nu sunt anulate, monitorizarea asupra tarii noastre va fi prelungita ani in sir.

author avatar
Arpad Dobre
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger