AcasăNewsPNTCD, deschis negocierilor cu USL si Miscarea Populara

PNTCD, deschis negocierilor cu USL si Miscarea Populara

Victor Ciorbea le-a transmis membrilor PNTCD din Alba prezenti la o intalnire ca partidul nu mai poate ramane in afara Parlamentului, iar pentru acest lucru ar putea fi nevoie sa faca o alianta politica, motov pentru care este deschis negocierilor atat cu USL, cat si cu Miscarea Populara.

Intrebat apoi, intr-o conferinta de presa, cu ce partide negociaza PNTCD pentru o eventuala alianta politica, Ciorbea a raspuns ca formatiunea pe care o reprezinta este deschisa „unor discutii preliminare si apoi negocieri” atat cu USL, cat si cu Miscarea Populara.

„Noi suntem deschisi unor negocieri, unor discutii preliminare si apoi negocieri si cu ceea ce, ma rog, se vrea sa fie Miscarea Populara, dar am spus foarte clar ca daca in ea vor introduce nuante de genul PRM sau altele similare nu avem ce discuta, dupa cum suntem deschisi si spre USL si am avut si avem contacte si cu USL, mai ales ca din Uniune face parte PNL, care a fost un partener traditional si in lupta anticomunista, dar si dupa decembrie 1989 in cadrul Conventiei, la guvernare etc. M-a surprins un pic reactia domnului Crin Antonescu, presedintele liberalilor, care a spus ca daca noi nu am luat pana acum o hotarare nu avem decat sa ramanem cu Miscarea Populara in brate sau cu PDL in brate. Asta e interpretarea dansului, il inteleg, insa nu putem sa luam o decizie fara sa purtam niste discutii preliminare si sa avem niste negocieri, iar decizia va fi luata fie intr-un Comitet National foarte largit, fie in cadrul unui congres extraordinar consacrat unui asemenea eveniment”, a spus Victor Ciorbea.

Intrebat daca declaratia sa inseamna ca PNTCD nu exclude o alianta politica nici cu USL, si nici cu Miscarea Populara, Ciorbea a raspuns ca „de principiu nu” pentru ca ar fi „o greseala” sa ramana „numai cu o usa deschisa”.

187 afisari

1 COMENTARIU

  1. Decât sa-l critice orbeste, inainte de a se uza la guvernare, tot asa cum a fost votat orbitor PDL care a dezamagit ulterior corpul didactic, mai bine s-ar inscrie toti intelectualii de valoare in Partidul Poporului Dan Diaconescu, pentru a nu se repeta la infinit eroarea istorica din 1996, când Conventia Democrata a dus lipsa de 15 000 de specialisti, care nici azi nu stim câti avem, nefiind asigurate conditii UE de autoperfectionare a lor. Daca ne-ar vizita Maresalul Averescu, cel care a dat pamânt la eroi, s-ar indigna chiar in Capitala de cum a fost posibil asa ceva si cui revin RASPUNDERILE? Ce elita e aia de sa n-aiba ea nevoie 22 de ani (cât România Regala Mare!) de Biblioteca Nationala mostenita aproape terminata de la Ceausescu. O mare dezbatere privind raspunderile astea, de ce n-a fost nevoie de o Biblioteca Nationala in tara noastra draga, se impune tuturor televiziunilor inainte de fastul inaugural. Iata de ce o Miscare Populara sub hegemonia PPDD ca simbol apotropaic contra superciocoilor este providential venita!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger