AcasăNewsPNL, sinucidere asistata. De Iohannis

PNL, sinucidere asistata. De Iohannis

Liberali in formula completa, valabila inainte ca presedintele Klaus Iohannis sa curete PNL-ul de ”pete”

Cu toate sacrificiile umane facute, PNL tot nu are fason de partid al unui presedinte ”altfel”. Nearticulat si lipsit de personalitate, USR este in schimb perfect pentru ”bruxellezi”, motiv pentru care se urmareste decimarea PNL-ului si orientarea electoratului de dreapta ramas orfan spre Nicusor Dan si adunatura lui de oengisti.

Liberali in formula completa, valabila inainte ca presedintele Klaus Iohannis sa curete PNL-ul de ”pete”

Curatat de ”uscaturi” si adus cu moralitatea la zi, PNL-ul ar fi trebuit sa zbarniie in campanie si sa ia ochii alegatorilor. In realitate, se intrevede cea mai proasta campanie electorala a PNL. Una in care putine filiale vor misca iar majoritatea va prefera un comod non-combat. Motivul: liberalii din teritoriu au luat foc dupa ce gasca Gorghiu a ras de pe liste candidatii propusi de filiale si si-a pus in loc favoritii. Si asta in conditiile in care Vasile Blaga a fost maturat de la comanda campaniei iar fostii pedelisti au fost matrasiti de pe liste, ceea ce inseamna ca partidul se bizuie acum pe voturile aduse de fostii liberali comozi din fire. Si suparati pe deasupra de sforile trase de Gorghiu. Cel mai rau se preconizeaza a fi in Capitala, unde PNL era oricum in cadere libera. Iar cum Gorghiu si-a bagat coada si in listele de aici, liberalii bucuresteni par decisi sa-si bage si ei picioarele in campania electorala. La prima vedere, situatia a fost generata de lipsa unor lideri cu vana si de gestionarea proasta a conflictelor interne. La a doua insa, lucrurile se complica. Si asta pentru ca, in mod evident, patronul Klaus Iohannis nu este multumit de liberali. PNL are istorie, are o urma de coloana vertebrala, multi liberali maraie cand vin ordinele de la Cotroceni iar unii isi permit chiar sa gandeasca pe cont propriu. Fidel prin definitia sa nemteasca principiului ”ordinul se executa, nu se discuta”, Iohannis ar prefera sa lucreze cu facatura politica numita USR si al sau lider, disciplinatul Nicusor Dan. Cum sa-i convingi insa pe romani sa voteze masiv USR? Simplu, bagand PNL-ul pe linie moarta, situatie in care este de asteptat ca o parte din electoratul de dreapta sa migreze spre ce ramane pe piata, respectiv USR. Ca PNL nu mai este frecventabil de catre ”bruxellezi” o demonstreaza si aghiotantul lui Iohannis, Dacian Ciolos. Cel care a facut, public, mutre-mutre atunci cand s-a vazut pus pe afisele PNL – partidul care ii canta in struna si vrea sa-i ofere un nou mandat de premier. De aici si pana la decimarea liberalilor nu mai este decat un pas, programat se pare sa fie facut pe 11 decembrie.

Pusi intre ciocan si nicovala

Gratie ”binefacatorului” Klaus Iohannis, liberalii sunt impinsi intr-un nou impas: acela de a se dezice de propriul vot sau de a intra in conflict deschis cu presedintele sustinut de ei. Este vorba despre retrimiterea in Parlament a asa numitei ”legi Dragnea”, prin care se elimina peste 100 de taxe. O lege votata in unanimitate de parlamentari (deci inclusiv de liberali) si agreata prin definitie de romani. Nu insa si de cuplul Iohannis – Ciolos, care au decis sa o conteste pe toate caile. Liberalii nu pot, la bunul simt, sa se dezica de lege, dar este periculos si sa si-l ridice in cap pe Iohannis. Ce vor face, ei stiu, cert este ca PNL va iesi prost oricum o va da.

author avatar
Simona Badulescu
1.252 afisari

1 COMENTARIU

  1. Fetele din PNL n-au inteles ca politica se face de catre barbati. Si chiar daca si-au rezolvat un loc caldut la Parlamentare, or sa duca organizatiile de rapa.
    Societatea romaneasca nu inghite chiar orice, ca ele.
    Iar daca cred ca PSD ul n-o sa le-o traga dupa alegeri sa astepte sa vada urmatoarele locale.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger