AcasăNewsPNL si USR contesta din nou legile Justitiei la CCR. Reactie Dragnea

PNL si USR contesta din nou legile Justitiei la CCR. Reactie Dragnea

Reprezentantii principalelor doua partide de Opozitie se adreseaza din nou Curtii Constitutionale, de aceasta data dupa ce legile Justitiei, in varianta reexaminata, au trecut de Parlament. Liderul PSD a reactionat transant pe marginea acestui pas.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca este vorba despre o sesizare comuna PNL-USR, mai exact a grupurilor celor doua formatiuni de la Camera Deputatilor, din cate a anuntat deputatul liberal Gabriel Andronache, care a adus in discutie faptul ca s-ar fi identificat „37 motive neconstitutionalitate”, 22 dintre el doar in cazul Legii 303/2004 – cea privind statutul magistratilor.  „Avem sperante mari ca reglementarile vor fi din nou declarate neconstitutionale si vor reveni in procedura legislativa”, a sustinut Andronache.

De la Focsani, Liviu Dragnea nu a pierdut ocazia sa taxeze demersul celor doua formatiuni, declarand ca „este o grupare de partide care sustine in continuare statul paralel, (…) ca in Romania sa se continue abuzurile (…) o sa vedem ce-au atacat (…) legile vor ajunge pana la urma la presedintele Romaniei. O sa vedem ce face presedintele. Acele legi vor intra in vigoare si-si vor produce efectele”.

77 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pentru a intra in randul tarilor democratice,insa nu avem cum pentru ca suntem o colonie,in primul rand procurorii nu mai trebuie sa faca parte din randul magistratilor=judecatorii,in al doilea rand trebuie sa existe un singur minister public din care sa faca parte toate celelalte procuraturi,subordonate Procuraturii Generale,care la randul ei sa fie asa cum scrie la Constitutie fata de Ministerul Justitiei.Numai atunci nu vom mai fi o jalnica colonie si putem merge spre o democratie consolidata,nu ca acum o varzaraie bruxeleza.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger