AcasăNewsPNL si PDL propun ca alesii sa decida in 24 de ore...

PNL si PDL propun ca alesii sa decida in 24 de ore ridicarea imunitatii parlamentare

PNL si PDL vor depune un proiect de lege care ar putea sa elimine privilegiile alesilor, cand vine vorba de imunitate parlamentara, astfel incat acestia sa poata fi mai usor judecati pentru faptele lor.

Cele doua partide vor ca verdictul pentru arestarea preventiva sau urmarirea penala sa fie dat in cel mult 24 de ore de la cererea procurorilor. Mai mult, acestia vor ca parlamentarii sa nu mai aiba niciun cuvant de spus legat de temeinicia probelor si oportunitatea arestarii.

Proiectul va fi depus saptamana viitoare.

Coruptia si obstructionarea justitiei pot strica relatiile dintre Romania si Statele Unite, au avertizat senatorii americani John McCain, Chris Murphy si Ron Johnson la venirea la Bucuresti, de saptamana trecuta.

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut in 9 iunie ca PNL si PDL sa fie de acord in Parlament cu simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii pentru senatori si deputati. Astfel, votul sa se dea in maxim 48 de ore de la solicitarea procurorilor si sa fie la vedere, astfel incat fiecare ales sa-si asume raspunderea pentru optiunea sa. De asemenea, propune ca parlamentarii sa nu analizeze dosare si probe, acesta fiind atributul judecatorilor.

Foto: gandul.info

author avatar
Alina Costache
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger