AcasăNewsPNL și-a rupt dinții în guvernare

PNL și-a rupt dinții în guvernare

Ludovic Orban a căzut în capcana propriei guvernări

Este al doilea guvern născocit de imaginația săracă a lui Iohannis, dar pus în scenă de aventurierul politic Orban. Primul, cel al lui Cioloș, zis și „Guvernul zero”, a reușit ca în numai un an să ne tragă înapoi cât în zece. Atâta doar că lui Cioloș i-a luat cam jumătate de an să facă dovada incompetenței, timp în care lui Orban nu i-au trebuit decât două luni pentru a-și demonstra inutilitatea în treburile țării. În felul acesta, are toate șansele ca după încă două să-și rupă gâtul cu propria mână, fie că face parte sau nu din planul prin care să se ajungă la alegeri anticipate. Până atunci, însă, Orban trebuie să probeze și să convingă că guvernarea anterioară a fost dezastruoasă și trebuia înlocuită.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> a căzut în capcana propriei guvernări

Cine a avut timp și nervi să urmărească evoluția lucrurilor, a constatat că Guvernul Orban a ajuns la putere fără să aibă o minimă pregătire, fără să dispună de oameni cu experiență și fără să aibă un plan concret de guvernare. Cel de care liberalii fac atâta tam-tam este doar o înșiruire de generalități, probabil copiate pe sărite din vreo carte de bucate cu rețete neomologate.

Săraci în idei, lași și cârcotași

Guvernarea PSD este nocivă, spunea Iohannis. Guvernul Vioricăi Dăncilă trebuie să plece acasă, completa Orban. Orice zi cu Viorica Dăncilă la putere este o pierdere pentru România, strigau la unison cei doi liberali. Unul de conjunctură, iar celălalt din greșeală. Ei bine, social-democrații s-au retras. Orban , Cîțu și alți câțiva pricepuți au început să țipe că în urma acestora au rămas găuri incredibile în finanțele țării. Că nu au reușit să demonstreze asta este altă poveste. Au fost doar vocalizele unei guvernări care îi depășește, nimic altceva. Doar pe Marte colț cu Poarta Raiului nu s-au dus să se văicărească.

Scandal pe bani ca la ușa cortului

Acum, însă, nu mai au cui să se plângă că sunt săraci în idei, lași și cârcotași. Au ajuns să se contrazică între ei, să-și renege spusele și să-și spargă dinții mușcând din guvernare. Ceea ce inițial au crezut că e un cașcaval moale, se dovedește a fi un bolovan care le împrăștie dantura politică pe caldarâmul prostiei.

Și-au pus singuri piedică

Scandalul zilei a pornit de la dublarea alocațiilor pentru copii. Nu era mai mult decât ceea ce solicitaseră ei pe vremea când erau în opoziție. Atunci, social-democrații au rezolvat-o, dar acum le-au cerut lor același lucru. Și brusc Orban a sărit de guvernare în sus, pretinzând că efortul financiar ar fi mult prea mare. S-ar duce la 18 miliarde de lei, adăugând reducerea TVA  de la 19 la 16 la sută și a TVA pentru produse alimentare de la 9 la 5 la sută.

Cade Guvernul câștigă Nu cade îl dă el jos și tot câștigă

Cine depusese proiectul de lege în Parlament, cred că prin februarie anul acesta, pentru reducerea TVA? Liberalii, evident. Atunci nu mai era efort financiar? Inițiativa pe care o băgaseră ca pe-o suliță în coasta guvernării anterioare acum nu mai este bună? Când ajungi să votezi împotriva propriului proiect nu mai este vorba de înțelegerea greșită a acestuia, ci de prostie fără margini, de mârlănie politică și de transformarea guvernării într-o mahala fără precedent. Or asta demonstrează din plin puținătatea ideilor și imposibilitatea de a pătrunde în propriul rol. O fi și rea voință din partea lor, nu zic nu, dar așa arată un guvern care e condus telefonic de un președinte la fel de izbutit.

Scandal pe pomana din Justiție

Cea de-a treia bombă care le-a explodat în față a fost retragerea pensiilor speciale pentru magistrați. Circul iscat a pus în lumină adevărata față a liberalilor, care cereau retrimiterea proiectului la comisia juridică. Au pierdut la mustață, cu un vot diferență, așa că rămăsese să intre la vot. Jale pe vale și pe sub robe, căci magistrații au simțit cum le fuge pământul de sub picioare. Am auzit cea mai grețoasă afirmație, făcută în Consiliul Superior al Magistraturii de o doamnă al cărei nume mă bucur că nu l-am reținut. „Dacă se va proceda la retragerea pensiei speciale a magistraților, Justiției îi va fi afectată grav independeța financiară!” Aha! Dar angajații din comerț și nu numai ei, care stau opt-zece ore în picioare, nu s-ar simți și ei atacați la independența financiară fără o pensie specială? Grefierele și-au săltat rapid materia de pe scaun și au trecut la proteste. De ce, din moment ce muncesc stând pe scaun? Am văzut doamne simandicoase și nemulțumite, în fața tribunalelor, cu afișe în mâni pe care era scris că „Fără grefieri nu există Justiție”. Frumos! Denotă condiția umană. Dar mă gândesc și că fără ciobani nu există brânză, așa că ar merita măcar sporuri de urs, de lup, de numărat căcărezele scăpate în hârdău și de stat juma’ de an fără muiere lângă ei, dacă nu chiar o pensie specială. Cu salarii indecent de mari, cu pensii care adesea depășesc salariile, cu o mulțime de avantaje privind cazarea, transportul și sănătatea, magistrații rămân foarte sensibili financiar. De ce? Pentru că banii nu au decât două unități de măsură: deloc sau niciodată îndeajuns. Iar cei care țipă că sunt puțini sunt cei care au cel mai mult. Pomana asta financiară cu care magistrații au fost omeniți de guvernări anterioare, din motive ușor de intuit, va da naștere la multe scandaluri. Nu degeaba scriam, nu cu mult timp în urmă, că „Justiția va îngropa PNL”.

author avatar
Valentin Boeru
4.132 afisari

13 COMENTARII

  1. Guvernul Orban n-are minima pregatire , experienta , plan de guvernare , sunt lasi , saraci in idei si carcotasi ? Pai , atunci ce sa mai zicem de cele 3 guverne pesediste care au bagat caruta in sant in 3 ani cu diletanti balalai , cuci si andrusci ? Regreta cineva * somitatile * astea ? Le cam minciunesti , Boerule , social-democratii NU S-AU RETRAS , AU FOST ALUNGATI pentru smangleala si incompetenta . Marinimia pesedista actuala privind alocatiile pentru copii este de rasu-plansu , n-au miscat un deget cat au fost la guvernare , la insistentele PNL bietii copii se bucura de alocatii marite . Acum ,pesedistii , cu buzunarele burdusite , fara raspunderea guvernarii , sunt , vai , doamne , marinimosi , visteria e goala si dupa noi , potopul . Cine dracu crezi ca ii mai voteaza ? Toata tara asteapta ANTICIPATELE , singurele care vor limpezi criza actuala , un guvern cu legitimitate si sprijin parlamentar majoritar o sa duca PSD-ul si acolitii sai la ghena de gunoi a istoriei !

    • Deci, după 3 rânduri citite din acest articol am renunțat sa mai citesc, cred ca e scris de Dăncila ca îmi vine greu a crede ca cine a scris acest articol e ziarist, cel mult un puștan de clasa doispea cu un articol dictat de Dna profesoara de limba romană care anul viitor iese la pensie. Incredibil cum pot gândi unii oamenii, te dezamăgesc oamenii din țara asta in fiecare zi. Am 31 de ani și ma gândesc zilnic ca ar trebui sa fug cu tot cu nevasta și copil, și sa nu ma uit înapoi. Sărbători fericite, și oameni buni va rog sa nu mai puneți “botu” la toate articolele comandate de “sus”.

  2. Euforia lui Boeru se bazeaza pe faptul ca Dragnea inca da directive din puscarie prin intermediul lui Florin Iordache , Alfred Simonis si Codrin Stefanescu cu care vorbeste des ? S-a cam terminat cu boieria , Dragnea a fost bagat intr-o celula cu alti cinci detinuti .

  3. Da dar psd istii nu se drogau zilnic cum se drogheaza extraterestrul Catu ,nu erau betivi precum SIKA prostu si nu au vandut copii la organe cum a facut ,,sefu ”Sefu a facut multe altele demne de puscarie dar altadata vom povesti mai pe larg Acest sef merita judecat pentru tradarea tarii ,deci este tradator de tara A modificat redeventele la gazele marine , razand ca o hahalera vicleana si sfidandu i pe Romani,, Le mai trebuiau niste bani” ca sa creasca alocatii si salarii tuna manios acest alogen scarbos

  4. Nazistii incep sa-si arate coltii !
    Romani, iesiti cu totii sa le retezam ghiarele nazistilor platiti si condusi de afara !!!

  5. Kostya , diliule stalinist , iar ti-a venit amokul si ti-ai infipt coltii in dosul navetistilor de Rabnita pe care ii poreclesti nazisti ?. Iesim cu totii sa te urcam in molotov , e nevoie de un gest umanitar , scrantitii trebuie internati la dilibau , sa vezi ce pedichiura iti fac glumetii din salon , basca exercitii pe sistem biela-manivela la botox si rozeta , o sa te scoata din calduri , Dulcinee nimfomana rapanos-apetisanta ….hihihihihi…!

  6. Kostya , berbecule , ne-ai facut de ras , suna retragerea din frunza de stevie , trebuie urgent sa te lasam la vatra si sa pregatesti coparseul , s-a implinit sorocul ! Tatuka Iosif Vissarionovici are nevoie de o ordonanta devotata care sa-i lustruiasca ciubotele simultan cu menuete din Prokofiev interpretate duios la flautul zbarlit cu gusa . Executarea !

  7. Ca PSD a guvernat prost e o himera a sasului,altceva nu stie si nu va sti,e incult,incompetent,prefacut si orice dotiti d-stra numai destept nu e,o sa-si rupa gatul cu guvernul lui cu tot.Pacat ca l-au votat unii dintre romani.Pentru multi e o enigma

  8. Asta cu Tiraspolul lui e imbecil rau,alceva mai stii frate?Mergi la baie si trege apa ori da-ti doua palme!

    • Imbecilul a luat teapa , nu sunt din Tiraspol , sunt din Rabnita , frate , sa traga apa lent si sa-si dea doar o palmuta …….hihihihihihihi…..

  9. Justiția, așa cred eu, a fost plătită regește pentru a-și face treaba corect.
    Pentru a nu fi vulnerabili la mita.
    Ori ei ce au făcut?
    Și au făcut treaba?
    Categoric, nu.
    Dimpotrivă, ei au băgat oameni la pușcărie, aaa cum știm, pe dovezi fabricate sau nelegale.
    Au primit între ei absolvenți ai facultăților de pe la Cuca Macaii, fără știința de carte, etc
    După opinia mea, justiția și politia sunt de vina pentru halul in care a ajuns România.
    Toți bolnavi de avere.

  10. un articol 100% adevarat.Exact asa stau lucrurile.Matahala de la Cotroceni conduce guvernul ,care va duce tara in prapastie.Viorica era geniu pe linga Orban!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger