AcasăNewsPNL, lasat cu guvernarea in vine

PNL, lasat cu guvernarea in vine

Dan Barna vrea sa dea jos guvernul, mai departe nu-l intereseaza

26 mai, seara, dupa inchiderea urnelor: „Ceea ce s-a intamplat astazi in diaspora arata o data in plus ca acest guvern trebuie sa plece. Cerem in mod oficial formal, si explicit demisia guvernului Viorica Dancila pentru mizeria pe care au facut-o din nou cetatenilor din diaspora, dupa ce aveau experienta din 2014. Acest lucru este de neacceptat”. Vai de mine, sunt cutremurat. Nu de aberatia interventiei lui Dan Barna, liderul USR, ci de virgula aruncata ca un scuipat inaintea conjunctiei copulative si de dezacordul grosolan care denota staiful inculturii. Am pastrat grafia. Cat despre mizeria aia, mai domol. Dupa cateva zile, s-a vazut cine erau cei care blocau intrarea in sectiile de votare.

Dan Barna vrea sa dea jos guvernul mai departe nu l intereseaza

Dan Barna nu este singurul care a cerut demisia guvernului condus de Viorica Dancila. Tonul a fost dat de Ludovic Orban, secondat de Rares Bogdan. Lor li s-au alaturat Eugen Tomac, un personaj despre care nu pot avea pareri pentru ca este prea fad, Victor Ponta duplicitarul, Traian Basescu turnatorul si Dacian Ciolos, eternul atarnator la blidul puterii.

Cum ramane motiunea fata mare

Guvernul trebuie sa plece imediat acasa, se isterizau patriotii astia facuti la norma si raschetati prin tot felul de laboratoare ale stapanirii. Numai ca, de-a naibii ce e, Viorica Dancila nu s-a ridicat de pe scaunul de premier. Vom da jos guvernul printr-o motiune de cenzura votata de toate partidele din opozitie, si-au continuat partitura liderii zazaniei politice. Dupa cateva zile, s-a vazut cam cum stau lucrurile, de fapt. Opozitia nu avea voturi nici cat sa ceara voie la microfonul din plen, daramite sa mai dea de-a dura un guvern.

Ludovic Orban la un pas de a se compromite definitiv

Apoi, si sper sa nu ma insel, Ponta a zis ca el se mai gandeste. Cred ca astepta oferte serioase, nu mutumiri, chiftele, tari, telemea de 14, hai, marsul si acasa. Oricui, nu numai lui, i s-ar fi parut ca masa puterii e saraca rau, ca la un priveghi de nevoie pentru amarasteanul satului. Si atunci, de ce sa se mai complice?

Noroc si succes in ramura!

Acum, intr-o zi, doua motiunea va fi depusa. Nu este nicio problema, totul e sa vedem cine si cat va vota. Opozitia e convinsa ca va trece. De partea cealalta, PSD da asigurari ca nu se va strange necesarul de voturi. N-ar fi o problema nici ca, nici ca. O motiune care nu trece n-ar fi prima pe care PNL & Co. si-ar trece-o in palmares. Distractia incepe abia in clipa in care, validata, motiunea ar trebui sa-si faca efectul. Cabinetul Dancila va pleca, iar opozitia va trebui sa alcatuiasca guvernul cu care sa impauneaza. Dupa cum merge treaba, este limpede ca Ponta nu este interesat.

Dacian Ciolos se invita mereu la masa

Tomac crede ca se dau bilete de favoare, iar USR ii trage lui Ciolos blidul din fata, lasandu-l sa viseze frumos si sa bata din buze. A spus-o Dan Barna, liderul USR, ca alianta cu PLUS a fost facuta numai pentru europarlamentare. Mai departe, pa! Noroc si succes in ramura!

Nu, categoric nu!

Vehement inainte si un pic dupa 26 mai cu un guvern ce n-a vazut Parisu’, Maglavitu’ si Tunisu’, Dan Barna intoarce acum foaia si cu peneleu’ prezidential. Voteaza motiunea si sustine orice guvern care nu va avea PSD in componenta lui, numai ca nu intra la guvernare. Dialogul liderului USR cu Rares Bogdan, liberalul de nevoie al lui Iohannis, este cat se poate de edificator: „Dar intrebarea mea este pentru dumneavoastra. In cazul in care Guvernul Dancila va cadea saptamana viitoare intrati la guvernare pentru a ridica Romania din noroi sau nu?”, a intrebat Rares Bogdan. „Daca cade guvernul Dancila (cacofonia ii apartine – n.m.) logica nostra este foarte clara. E nevoie de un guvern care sa isi asume guvernarea si pregatirea anticipatelor, din punctul nostru de vedere, il vom sustine in Parlament”, i-a raspuns Dan Barna. „Deci la guvernare nu intrati?”, a mai tatonat inca o data Rares Bogdan. „Nu, categoric nu!”, a punctat decisiv Barna. Pai ce facusi Orbane, te lasara astia cu guvernarea in vine?

Un presedinte clopotar

USR fuge, e clar pentru toata lumea. N-are chef sa se amestece intr-o poveste fara final fericit. Dar nu se preda. Tinteste mai departe, mai ales dupa ce a anuntat ca vine cu propriul candidat pentru jiltul de la Cotroceni. Si uite cum Ciolos este din nou sarit din portie, caci alianta, dupa spusele lui Barna, a fost doar pentru europarlamentare.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> e fascinat de PNL Nimeni nu stie de ce

Daca  partidul asta ar avea umor si un strop de imaginatie si l-ar propune pe Cristian Seidler pentru functia de presedinte, eu l-as vota. Sincer. Ii gasisem mai demult, pe internet, o biografie de dinainte de alegerile din 2016, in care domnul povestea cum a fost el clopotar sezonier prin nu’ s ce tara. Pe bune, a avut Romania vreun presedinte clopotar? Merita sa riscam.

author avatar
Valentin Boeru
1.917 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oare ce grade or avea pe umerii lor nevolnici, astia patru ?!
    Sau din categorie de membrii ai retelei informative or face parte ???
    Aflam noi odata si atunci sa vezi ce va urma !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger