AcasăNewsPNL fierbe la foc mic

PNL fierbe la foc mic

Ilie Bolojan, ”demisionat” de alti liberali doar pentru a-l baga in boala pe Ludovic Orban

Liberalii dornici sa scape de Ludovic Orban au profitat de plecarea senatorului Ion Popa la ALDE pentru a darui si ei masa PNL-ului cu o bomba: ”demisioneaza Ilie Bolojan!”. Chiar daca acesta a dezmintit imediat, balta liberala continua sa fiarba.

Ilie Bolojan demisionat de alti liberali doar pentru a l baga in boala pe <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a>

Ales cu un an in urma presedinte al PNL, Ludovic Orban nu a reusit nici sa netezeasca asperitatile produse de fuziunea PNL-PDL si nici sa aduca la ascultare tabara interna adversa. Ca urmare, PNL si-a continuat strategia perdanta: a lansat mesaje sablon si lipsite de vigoare, pigmentate ritmic cu  informatii legate de tensiunile interne care colcaie in partid atat intre fostii liberali si pedelisti cat si intre Orban si alti lideri. Rezultatul: dupa aproape doi ani de opozitie PNL sta mai prost decat inainte de ultimele alegeri. Cum situatia da deja frisoane multora dintre parlamentarii si alesii locali care se tem ca nu vor mai pupa, in 2020, alt mandat, unii dintre liberali cocheteaza cu alte partide, cu ALDE si chiar PSD mai exact.

”Perversa” Bolojan

O dovada concreta a exodului care se coace in interiorul PNL este senatorul Ion Popa, care la inceputul acestei saptamani a trecut la ALDE. Chiar daca se gaseste loc si pentru ei pe prispa lui Tariceanu, o parte dintre liberali tin mortis sa-l debarce pe Ludovic Orban si sa vina ei la zarul partidului, un partid care chiar micsorat si mai mult decat in 2016 tot le asigura un nou mandat in 2020. Acestia sunt cei care i-au facut amara ziua de ieri lui Orban, odata cu lansarea unei informatii devastatoare daca ar fi fost reala: aceea ca prim-vicele PNL Ilie Bolojan ar fi demisionat (de la conducerea PNL intr-o varianta sau chiar din partid dupa alta) pe motiv ca nu este de acord cu plangerea penala depusa de Orban contra lui Dancila/Dragnea. Cum Bolojan, membru din 1993 al PNL, este binevazut de majoritatea liberalilor (ba chiar si de fostii penelisti), retragerea lui ar fi echivalat cu un adevarat vot de blam intern pentru Ludovic Orban. Fiind difuzata d mai multe publicatii, stirea a inceput urgent sa faca valuri dar, din fericire pentru Orban, Bolojan a intervenit si a decretat scurt: ”Stirea e falsa”. Ceea ce nu inseamna insa ca episodul nu a turnat gaz  pe focul care mocneste in PNL.

author avatar
Simona Badulescu
639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger