AcasăNewsPNL cere demisia Laurei Georgescu de la conducerea CNA

PNL cere demisia Laurei Georgescu de la conducerea CNA

Deputatul PNL Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, ca liberalii cer demisia Laurei Georgecu de la sefia Consiliului National al Audiovizualului (CNA), adaugand ca ”nu ar dauna” si o sesizare a institutiilor abilitate pentru verificarea activitatii acesteia.

„Inteleg ca sunt niste fapte de coruptie despre care are cunostinta grupul PPDD. Eu, ca avocat, nu pot sa ma pronunt daca sunt sau nu fapte de coruptie la mijloc. Ce pot sa spun este ca PNL, ieri (marti, n.r.), a cerut demisia acestei doamne, care are in mod clar lipsa cateva lucruri care definesc o persoana ce ocupa o functie de demnitate — are un limbaj suburban, vorbeste despre protejarea unor anumite trusturi de presa, despre traficarea de influenta, lucruri inacceptabile. Nu vad cu ce ar putea sa dauneze o sesizare catre institutiile abilitate. Nu stiu daca DNA este cea abilitata, dar sa se faca cercetari. Este un derapaj incredibil cand vine vorba de seful CNA, cel care ar trebui sa sanctioneze derapajele”, a spus Alina Gorghiu, citata de b1.ro.

Deeputatul PPDD Liliana Minca a declarat ca va sesiza DNA pentru a se pronunta daca la CNA „s-au intreprins fapte de coruptie” si a cerut demisia presedintei Consiliului, Laura Georgescu, audiata miercuri la Comisia pentru cultura din Camera Deputatilor.

„Colegii mei, cei 15 deputati ai PP-DD, vor sesiza DNA astazi (miercuri, n.r.). DNA trebuie sa ne spuna daca la CNA s-au intreprins fapte de coruptie, intrucat ceea ce s-a vehiculat in ultima perioada in mass-media nu demonstreaza altceva decat ca la CNA se intreprind fapte de coruptie. Or, doar DNA poate sa ne spuna, intr-adevar, daca acolo sunt fapte de coruptie, daca acele inregistrari audio-video sunt reale, daca sunt rupte din context. Insa doamna presedinte Laura Georgescu a spus foarte clar ca acei termeni au fost folositi, dar ca au fost scosi din context”, a afirmat Minca.

Laura Georgescu a fost audiata la Comisia pentru cultura din Camera Deputatilor cu privire la continutul unor convorbiri pe care le-ar fi purtat cu functionari publici din CNA despre favorizarea unui post de televiziune.

Totodata, Laura Georgescu a fost audiata si pe tema unei sesizari venite din partea unor membri ai Consiliului referitor la limbajul folosit de aceasta in prezenta unor elevi cu ocazia derularii proiectului „Scoala Altfel”.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger