AcasăNewsPMP vrea vot in doua zile pentru Diaspora si Parlament de 300...

PMP vrea vot in doua zile pentru Diaspora si Parlament de 300 de alesi

Delegatia popularilor a fost prima care a discutat cu Klaus Iohannis, miercuri, in cea de-a doua zi a consultarilor post-referendum.

Delegatia PMP, la discutiile cu Klaus Iohannis (sursa foto: presidency.ro)

Dupa ce s-au aflat fata in fata cu primul om in stat, la Cotroceni, oficialii PMP – Traian Basescu neregasindu-se in delegatia care a mers la consultari – au transmis, prin vocea liderului Eugen Tomac, ca formatiunea „care ca rezultatul referendumului sa fie transpus cat mai rapid in lege”.

Totodata, Tomac a apus din nou accent pe faptul ca formatiunea sa considera ca ar trebui sa se tina cont in modificarea Constitutiei si de rezultatul consultarii populare din 2009, respectiv sa se ajunga la o reducere a numarului alesilor neamului. „Avem nevoie de Parlament de 300 de membri”, a subliniat liderul formatiunii.

Mai mult, popularii ar vrea sa se schimbe sistemul de vot pentru cetatenii din afara tarii, eventual inaintea scrutinului din toamna. „PMP cere vot in doua zile pentru Diaspora, partidul a si depus in Parlament o initativa in acest sens (…) alegerile prezidentiale trebuie bine pregatite (…) alegeri (…) de sambata dimineata pana duminica seara”, a anuntat Tomac.

author avatar
Cristina Stefan
141 afisari

2 COMENTARII

  1. Faci functie de buletine. Ai 2 buletine de vot faci 2 zile ai 3 faci 3 zile incepi vineria si stopezi dumineca. Atunci in 3 zile cu posibilitatea prelungirii a max o ora pot vota toti romanii si te doare la lampa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger